Jans: ‘Een cruciale wedstrijd’

26 januari 2024

Voorbeschouwen op duel in Kralingen.

FC Utrecht speelt morgen (zaterdag) in speelronde 19 van de Eredivisie tegen Excelsior. Om 21.00 uur gaat de bal rollen in het Rotterdamse Kralingen. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Hoofdtrainer Ron Jans vooruit op dat duel.

Het interview begint met het grootste nieuws van de week, de komst van Tim Handwerker: “Ik heb als technisch manager Tim Handwerker zelf naar FC Groningen gehaald vanuit Keulen destijds”, vertelt Jans. “Hij heeft het goed gedaan bij 1. FC Nürnberg, is fit en gedreven. Een hele prettige jongen en goede prof. Ik denk een welkome aanvulling voor de selectie.”

Over het gelijkspel tegen koploper PSV vorige week is Jans duidelijk: “Het gaat om de volgende wedstrijd. Je moet gewoon die lijn doorzetten. We zijn al een hele poos ongeslagen en dat willen we graag zo houden. Bij Excelsior is weer zo’n cruciale wedstrijd, als je wint krijg je een boost naar boven en als je verliest dan kun je weer overnieuw beginnen.”

Over de fitheid van zijn ploeg zegt de oefenmeester het volgende: “Heel fijn dat Victor Jensen en Can Bozdogan weer helemaal fit zijn, alleen Bart Ramselaar haalt de wedstrijd niet. Zakaria Labyad is ook weer een week aangesterkt dus dat is mooi.”

Bekijk hier de Match Preview in aanloop naar Excelsior – FC Utrecht, met talloze feitjes & weetjes en interviews met Hoofdtrainer Ron Jans en Jens Toornstra.