FC Utrecht Vrouwen verliest in Den Haag eerste competitieduel van 2024

20 januari 2024

Ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling trekt aan het kortste eind tegen ADO Den Haag Vrouwen

Vandaag (zaterdag) ging FC Utrecht Vrouwen voor de eerste wedstrijd van 2024 op bezoek bij ADO Den Haag Vrouwen. Na een spannend duel waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, pakten de vrouwen uit Den Haag de drie punten na een 2-1 overwinning. 

Drukke openingsfase
Net als tijdens bij de laatste wedstrijden voor de winterstop, moet het vrouwenteam van FC Utrecht al een vroeg tegendoelpunt incasseren. Na anderhalve minuut scoort Lobke Loonen namens ADO Den Haag en dus kijkt FC Utrecht al snel tegen een achterstand aan. Gelukkig voor de Utrechtse vrouwen duurt het niet lang totdat zij weer op gelijke hoogte komen. Liza van der Most geeft een op maat gemaakte voorzet, waardoor Lotje de Keijzer de bal kan binnenkoppen. Na zeven minuten is de tussenstand dus al 1-1.

Ploegen aan elkaar gewaagd
Net als eerder in het seizoen, toen FC Utrecht en ADO Den Haag het in Stadion Galgenwaard tegen elkaar opnamen, zijn beide teams tegen elkaar opgewassen. Al is het vooral de ploeg uit de Hofstad die de grotere kansen creëert, maar keepster Jasmijn de Groot weet twee grote doelkansen te stoppen. Met een gelijke stand op het scoreboard gaan beide teams de rust in. Bij FC Utrecht is dit zonder Amber Visscher, zij werd vanwege een blessure gedurende de eerste helft al vervangen door Gera op den Kelder.

ADO Den Haag Vrouwen trekt aan langste eind
Een lange tijd ziet het ernaar uit dat ook het tweede duel van het seizoen tussen de Utrechtse en Haagse vrouwen in een gelijkspel eindigt. Echter, Shanique Dessing beslist de wedstrijd door een voorzet in het doel van De Groot te koppen. Helaas voor FC Utrecht Vrouwen lukt het niet om opnieuw terug te komen van een achterstand. De supporters in het Bingoal Stadion zitten nog wel op het puntje van hun stoel tijdens een dreigende voorzet aan Utrechtse zijde in de blessuretijd. Helaas krijgt Op den Kelder de bal niet in het goal van de thuisploeg. Met knap keeperswerk weet Barbara Lorsheyd de 2-1 voorsprong voor de Hagenezen te behouden.

SC Telstar op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch
Volgende week zaterdag 27 januari gaat FC Utrecht Vrouwen de strijd aan voor de eerste driepunter na de winterstop. SC Telstar komt op bezoek bij Sportcomplex Zoudenbalch, waar om 14.00 uur wordt afgetrapt. Tickets om het team van Linda Helbling aan te komen moedigen zijn verkrijgbaar via de kaartverkooppagina.

ADO Den Haag Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen 2-1 (1-1)
2. Lobke Loonen, 1-0
8. Lotje de Keijzer, 1-1
69. Shanique Dessing, 2-1

Gele kaarten: Lysanne van der Wal, Kayra Nelemans, Vanessa Susanna (ADO Den Haag Vrouwen); Lotje de Keijzer, Marthe Munsterman, Gera op den Kelder (FC Utrecht)

Scheidsrechter: Kenneth van Dijk

Opstelling ADO Den Haag:
Barbara Lorsheyd; Bo Vonk (87. Cato Pijnacker Hordijk), Wiëlla Douma, Danielle Noordemeer, Kayra Nelemans; Louise van Oosten, Lysanne van der Wal, Nikki IJzerman; Lobke Loonen (63. Chloé Velde), Shanique Dessing (87. Lakeesha Eijken), Manon van Raay (74. Vanessa Susanna).

Opstelling FC Utrecht:
Jasmijn de Groot; Liza van der Most (66. Dieke van Straten), Lena Mahieu, Ilse van der Zanden, Amber Visscher (38. Gera op den Kelder); Marthe Munsterman, Eshly Bakker, Nurja van Schoonhoven; Lotje de Keijzer, Judith Roosjen (66. Tami Groenendijk), Sophie Cobussen.