FC Utrecht Vrouwen boekt overwinning na knappe comeback

27 januari 2024

Ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling verslaat Telstar Vrouwen na valse start: 4-2

FC Utrecht Vrouwen en Telstar openden zaterdag speelronde 13 van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Met twee debutanten startte de thuisploeg aan het duel met Telstar: de 17-jarige Febe Copier verdedigde het rood-witte doel en Joni Paliama kon eveneens rekenen op haar eerste basisplek dit seizoen. Feestelijk leek de middag allerminst te worden, nadat de thuisploeg na tien minuten al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Echter wist de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling zich op te richten in de tweede helft en uiteindelijk een knappe 4-2 overwinning te boeken.

Telstar vliegt uit de startblokken
De thuisploeg moet al vroeg tegen een achterstand aankijken. Het is Isa Gomez die binnen vijf minuten, na een fout in de Utrechste achterhoede, de 0-1 binnenschuift. In de negende minuut is het wederom raak: ook nu wordt de opbouw van achteruit niet goed verzorgd, wat ervoor zorgt dat Caroliena Wolters de 0-2 binnen kan tikken. In de 11e minuut is het bijna weer raak: een sterk afstandsschot van Gomez vliegt rakelings langs het doel van Copier.

FC Utrecht krabbelt op
Na een kleine 20 minuten spelen wordt de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling voor het eerst echt gevaarlijk dankzij een afstandsschot van Liza van der Most, die over de achterlijn wordt gewerkt door Telstar-keeper Kelly Steen. De thuisploeg begint langzamerhand meer druk te zetten en komt ondanks de valse start steeds beter in de wedstrijd. Echter weten de Utrechters het net van de tegenpartij nog niet te vinden, waardoor er met 0-2 wordt gerust.

Vroege aansluitingstreffer doet tij keren
FC Utrecht begint aanvallend aan de tweede helft en gaat opzoek naar de aansluitingstreffer. Marthe Munsterman is in de kleedkamer achtergebleven en heeft plaatsgemaakt voor nog een debutant aan de Utrechtse zijde: Sam de Jong. Al vroeg in de tweede helft is Nurija van Schoonhoven dichtbij die treffer, na een goed opgezette aanval van de thuisploeg, maar stuit op keepster Steen. Een paar minuten later is het dan toch raak: na een goede voorzet van invaller De Jong kopt de vandaag jarige Sophie Cobussen de 1-2 binnen.

Thuisploeg op voorsprong dankzij prachtgoals
FC Utrecht blijft aandringen en wordt uiteindelijk beloond. Na een uurtje spelen komt Visscher door op de flank en bedient Elisha Kruize, die met een prachtig hakje de stand op 2-2 zet. En het wordt nog mooier voor de Utrechters: in de 69e minuut is het weer Amber Visscher die een belangrijke voorzet geeft, deze keer op Nurija van Schoonhoven die op haar beurt de bal van afstand hard achter Steen schiet: 3-2.

De Jong gooit wedstrijd in het slot
Judith Roosjen verzuimt even later om de score uit te breiden vanaf de penaltystip. Maar vlak voor tijd is het De Jong die de wedstrijd definitief in het slot gooit en haar debuut extra glans geeft met een doelpunt in de kruising. FC Utrecht Vrouwen – Telstar Vrouwen eindigt in 4-2.