FC Utrecht speelt gelijk tegen SK Beveren in Campoamor

07 januari 2024

Utrechters niet langs Belgen in doelpuntrijk duel: 4-4.

FC Utrecht en SK Beveren hebben elkaar vandaag (zondag) in evenwicht gehouden in het Spaanse Campoamor. In een wedstrijd die in zijn totaliteit 105 minuten duurde scoorden Ole Romeny, Can Bozdogan, Souffian El Karouani en Silas Andersen namens de ploeg van Hoofdtrainer Ron Jans.

Een bijna volledig nieuw team staat na een uur spelen klaar om binnen de lijnen te komen op veld 1 van het Hotel Golf Club Resort in het Spaanse Campoamor. Precies op dat moment krijgt Souffian El Karouani de bal voor zijn linkervoet en op dat moment aarzelt hij niet om uit te halen. Het betekent dan de derde goal van FC Utrecht deze middag en tevens de gelijkmaker: 3-3.

Goed begin
FC Utrecht begint sterk aan het treffen met de SK Beveren, uitkomend op het Belgische tweede niveau. Via Ole Romeny en Victor Jensen lijken de Utrechters al snel op voorsprong te komen, maar tot twee keer toe worden die goals afgekeurd vanwege buitenspel. Geheel tegen de verhouding in komen de Beveraars daarna op voorsprong. Taofeek Ismaheel tikt een voorzet vanaf links binnen via de paal: 0-1.

Romeny en Bozdogan scoren
In de periode die volgt weten de Domstedelingen dankzij Ole Romeny en Can Bozdogan orde op zaken te stellen. Bart Ramselaar is weg aan de linkerkant van het veld waarna hij op zijn beurt Romeny bedient. Voor een open goal weet hij de gelijkmaker te maken. Een slimme vrije trap van Bozdogan betekent niet veel later de 2-1 voorsprong.

Toch weer SK Beveren
De Belgische opponent laat zich echter niet zomaar op zij zetten. Goduine Koyalipou profiteert van Utrechts balverlies en diezelfde Koyalipou tekent na een klein uur spelen voor de 2-3. Via de pegel van El Karouani komt FC Utrecht langszij, waarna in de tegenaanval SK Beveren wederom trefzeker is: 3-4.

Veel wissels
Na 60 minuten voetballen komt er veel vers bloed in de ploeg van FC Utrecht. Mike van der Hoorn wordt onder andere gevaarlijk met een afstandsschot, dat een prooi is voor de Belgische doelman. Silas Andersen weet vlak voor het einde van de wedstrijd alsnog de gelijkmaker binnen te schieten, waardoor de oefenwedstrijd eindigt in 4-4.

Zondag hervatting Eredivisie
Over exact een week hervat FC Utrecht de Eredivisie op bezoek bij hekkensluiter Vitesse. In GelreDome in Arnhem gaat de bal daar om 14.30 uur rollen. Een week later, op zondag 21 januari, ontvangen de Utrechters koploper PSV in Stadion Galgenwaard. Dan wordt er om 12.15 uur afgetrapt.

FC Utrecht – SK Beveren 4-4 (2-2)
23. Taofeek Ismaheel 0-1
25. Ole Romeny 1-1
33. Can Bozdogan 2-1
39. Goduine Koyalipou 2-2
57. Goduine Koyalipou 2-3
59. Souffian El Karouani 3-3
62. Hüseyin Ertürk 3-4
97. Silas Andersen 4-4

Scheidsrechter: Carlos Guitérrez Baeza.

Gele kaarten: Everton Luiz (SK Beveren).

Opstelling FC Utrecht, eerste deel:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest (46. Mark van der Maarel), Ryan Flamingo, Modibo Sagnan, Souffian El Karouani; Can Bozdogan, Victor Jensen, Oscar Fraulo; Othmane Boussaid, Ole Romeny, Bart Ramselaar.

Opstelling FC Utrecht, tweede deel:
Mattijs Branderhorst; Rickson van Hees, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel, Yannick Leliendal; Ryan Flamingo (81. Oscar Fraulo), Jens Toornstra, Silas Andersen; Adrian Blake, Jesse van de Haar, Mats Seuntjens.

Opstelling SK Beveren:
Beau Reus; Sheldon Bateau, Goduine Koyalipou, Mathis Servais, Taofeek Ismaheel, Anthony Limbombe, Jay-Dee Geusens, David Hrncar, Jakov Filipović, Louis Verstraete, Bryan Goncalves.