FC Utrecht Fonds ondersteunt initiatief SVFCU en True Support

18 januari 2024

Bijdrage van 1.970 euro beschikbaar gesteld voor supportersverenigingen.

In november werd het FC Utrecht Fonds in samenwerking met Unibet gelanceerd, met als doel projecten te ondersteunen die de gemeenschap in de regio Utrecht samenbrengen. Maandelijks wordt er een bedrag van 1.970 euro beschikbaar gesteld voor initiatieven die de sociale cohesie bevorderen. Het hoofddoel is het stimuleren van activiteiten die mensen verbinden. In januari 2024 heeft FC Utrecht een cheque overhandigd aan de Supportersvereniging FC Utrecht (SVFCU) en True Support.

Na een inspirerend project in december, waarbij het FC Utrecht Fonds Stichting On The Move Sportvrienden ondersteunde, staat januari 2024 in het teken van een nieuw initiatief van de SVFCU en True Support. Ze streven ernaar bij elke thuiswedstrijd speciale groepen uit te nodigen om zo een bijzondere sfeer in het stadion te creëren.

Dit initiatief, rechtstreeks vanuit het hart van FC Utrecht, heeft als doel supporters die vanwege (financiële) omstandigheden niet naar het stadion kunnen komen, of om Utrechters kennis te laten maken met de club, te betrekken. De supportersverenigingen zetten zich in voor meer diversiteit in het stadion door speciale groepen uit te nodigen, zoals mensen met beperkingen, sociaal kwetsbare groepen, of anderen die normaal gesproken niet vaak naar voetbalwedstrijden gaan.

Om deze doelen te realiseren, zullen de supportersverenigingen met het ontvangen bedrag Halve Seizoenkaarten aanschaffen, die bij elke thuiswedstrijd worden ingezet. Hierdoor ontstaat er extra support tijdens de resterende thuiswedstrijden van dit seizoen, met als doel een krachtige en betrokken aanmoediging van het team. Samen, als één gemeenschap, wordt het motto '12 vs. 11' waargemaakt.