FC Utrecht en Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk verlengen samenwerking

19 januari 2024

Pronk ook komende twee seizoenen aan het roer van Academie.

FC Utrecht heeft het aflopende contract met Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk verlengd. Pronk, die sinds 2021 aan het roer staat van de Academie van de Utrechtse FC, blijft zodoende tot medio 2026 aan de Domstedelingen verbonden. De overeenkomst bevat een optie om die samenwerking na 2026 met nog eens twee jaar te verlengen.

Pronk maakt in 2011 zijn entree bij FC Utrecht, als trainer/coach van het Onder 19-team en Coördinator van de Bovenbouwteams. Na drie seizoenen gaat hij aan de slag als oefenmeester van Jong FC Utrecht, dat onder zijn leiding promoveert naar de Eerste Divisie. Medio 2019 vertrekt Pronk naar het Poolse Zaglebie Lubin, waar hij werkt als Development Coördinator Toptalents & Coaches. Twee seizoenen later, in het voorjaar van 2021, keert Pronk als Hoofd Jeugdopleiding terug bij FC Utrecht.

“Robin geeft met veel toewijding en expertise leiding aan de Academie”, zegt Technisch Manager Tim Gilissen. “In de afgelopen jaren zijn er op het gebied van het opleidingsprogramma en de begeleiding van spelers inhoudelijk goede stappen gemaakt. Dat zien we nu onder meer terug in de progressie die onze jeugdspelers maken, maar ook in het competitieniveau van de teams, het aantal jeugdinternationals en de doorstroom naar Jong FC Utrecht afgelopen zomer. Met het verlengen van de samenwerking met Robin zorgen we voor continuïteit en geven we een vervolg aan de ingeslagen weg. Opleiden is een weg van de lange adem, hiermee bouwen we door om meer zelfopgeleide spelers in Stadion Galgenwaard te kunnen zien.”

“In de afgelopen periode hebben we een goed fundament gelegd onder de Academie middels het implementeren van een moderne opleidingsvisie”, vertelt Hoofd Jeugdopleiding Robin Pronk. “Dat hebben we bereikt door samen met alle medewerkers en vrijwilligers van de Academie keihard te werken. Ik zie het als een grote uitdaging om dit fundament samen in de komende jaren verder te perfectioneren en uit te bouwen. Met als uiteindelijke doel: het afleveren van kwalitatief goede spelers voor Jong FC Utrecht en het eerste elftal.”