Beloftenploeg legt het af tegen MVV Maastricht

19 januari 2024

Jong FC Utrecht met 3-0 onderuit in Stadion De Geusselt.

Jong FC Utrecht heeft aan een trip naar Maastricht geen punten overgehouden. De beloftenploeg verloor vanavond (vrijdag) in Stadion De Geusselt met 3-0 van MVV Maastricht.

De ene Jong FC Utrecht-aanval is nog maar amper ten einde, of de volgende wordt alweer opgezet door de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren in het begin van de tweede helft. De druk op het doel van Romain Matthys is groot, evenals het aantal doelpogingen dat de talenten uit de Domstad produceren. Adrian Blake probeert het in de korte hoek (Matthys redt), haalt nog een keer uit (recht op de goalie van de Limburgers), Mees Akkerman produceert een poeier (naast), Blake onderneemt nog een poging (naast), een schuiver van Akkerman eindigt op de paal, een knal van Silas Andersen is een prooi voor Matthys, een schot van de ingevallen Rafik El Arguioui gaat over en een andere invaller, Lynden Edhart, schiet de bal voorlangs.

Niet aan het wankelen
Met andere woorden: wat Jong FC Utrecht ook doet, wat de Utrechtse talenten ook proberen: het lukt niet om de aansluitingstreffer te scoren. Een doelpunt dat wel degelijk in de lucht hangt, maar achterwege blijft. MVV Maastricht kan aan het wankelen worden gebracht, maar dat gebeurt niet.

Smeets en Rocha Livramento trefzeker
De thuisploeg neemt halverwege de eerste helft de leiding. De equipe van Maurice Verberne is dan bezig aan een sterke fase en bekroont dat in de vorm van een treffer van Bryan Smeets, die de bal in de verre hoek knalt: 1-0. Vijf minuten na de rust verdubbelen De Sterrendragers de marge. Een schot van Smeets wordt door Kevin Gadellaa nog gekeerd, waarna in de rebound Dailon Rocha Livramento voor de 2-0 zorgt.

Smeets bepaalt de eindstand
Daarna is het dus lange tijd Jong FC Utrecht dat de klok slaat in Maastricht, maar waar het Utrechtse doelpunt uitblijft, daar doet de thuisploeg nog wel een duit in het zakje. Smeets knalt vlak voor tijd van dichtbij snoeihard raak: 3-0. 

Volgende uitdagingen: Roda JC-uit en Jong Ajax-thuis
Ook de derde opponent van Jong FC Utrecht dit seizoen is een Limburgse ploeg: Roda JC Kerkrade. De Utrechtse beloften gaan vrijdag op bezoek in het Parkstad Limburg Stadion. De volgende thuismatch van Jong FC Utrecht is op maandag 5 februari. Dan is Jong Ajax de tegenstander op Sportcomplex Zoudenbalch. 

MVV Maastricht - Jong FC Utrecht 3-0 (1-0)
25 Bryan Smeets 1-0
50 Dailon Rocha Livramento 2-0
87 Bryan Smeets 3-0

Gele kaarten: Marko Kleinen, Özgür Aktas (MVV Maastricht), Joshua Mukeh (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 3.744.

Scheidsrechter: Tim De Keyzer.

Opstelling MVV Maastricht:
Romain Matthys; Leroy Labylle, Özgür Aktas, Wout Coomans, Tim Zeegers; Bryan Smeets (88. Saul Penders), Nicky Souren, Marko Kleinen (78. Nabil El Basri); Mart Remans (75. Rayan Buifrahi), Dailon Livramento, Ferre Slegers.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Kevin Gadellaa; Rickson van Hees, Neal Viereck, Joshua Mukeh, Nazjir Held; Silas Andersen (64. Gibson Yah), Olivier van Eldik (64. Rafik El Arguioui), Sil van der Wegen; Mees Akkerman (64. Aurelio Oehlers), Jesse van de Haar, Adrian Blake (64. Lynden Edhart).