Beloften oogsten punt in Kerkrade

26 januari 2024

Jong FC Utrecht sluit Limburgse Weken af met gelijkspel bij Roda JC: 0-0.

Jong FC Utrecht heeft de Limburgse Weken afgesloten met een gelijkspel. In Kerkrade werd het 0-0 tegen Roda JC. De doelmannen aan beide kanten, respectievelijk Jong FC Utrecht’s Kevin Gadellaa en de door FC Utrecht aan Roda JC verhuurde Calvin Raatsie, waren de uitblinkers van de avond. Tijn den Boggende maakte in het Parkstad Limburg Stadion zijn debuut in het betaalde voetbal.

Eén keer heeft hij het nakijken, Kevin Gadellaa. De Jong FC Utrecht-goalie heeft na dik een uur spelen een beetje hulp nodig van de lat, als Enrique Peña Zauner namens de thuisploeg een strafschop neemt. En die hulp krijgt Gadellaa. De bal ketst via het aluminium terug het veld in en de doelman is er dan als eerste bij: gevaar geweken.

Gadellaa blinkt uit
Uit de ene na de andere Roda JC Kerkrade-aanval wordt door Gadellaa de angel gehaald. In de eerste helft houdt hij Maximilian Schmid meermaals van het scoren - de aanvaller wordt in de rust gewisseld door oefenmeester Bas Sibum, die in de eerste helft ook pogingen van Zauner, Matisse Didden, Sami Ouaissa en Wesley Spieringhs ziet stranden in de handen van Gadellaa.

Raatsie redt herhaaldelijk
Aan de andere kant van het veld is de keeper ook de uitblinker. Calvin Raatsie, door FC Utrecht verhuurd aan Roda JC, wordt voor de break door zijn eigen teamgenoot Teun Bijleveld een keer flink op de proef gesteld en moet daarna ook handelend optreden na doelpogingen van Jesse van de Haar en Sil van der Wegen. In de tweede helft wordt Raatsie aan het werk gezet door Rafik El Arguioui, Mees Akkerman en Lynden Edhart. En heeft ook hij één keer assistentie nodig van de lat. Invaller El Arguioui produceert een poeier die op de deklat uiteen spat. Direct na dat moment wordt de wedstrijd dik tien minuten gestaakt; vanuit de tribunes is een voorwerp op het veld gegooid.

Den Boggende debuteert
Een kwartier eerder bereikt Tijn den Boggende een mooie mijlpaal. De aanvaller, inmiddels bezig aan zijn vijfde seizoen in de jeugdopleiding van FC Utrecht, maakt zijn debuut in het betaalde voetbal. De spits vervangt de ook uit eigen Academie afkomstige Jesse van de Haar na dik een uur spelen.

Limburgse Weken afgesloten
Gescoord wordt er, ook met Den Boggende binnen de lijnen, in het Parkstad Limburg Stadion niet. En daarmee komt voor Jong FC Utrecht een einde aan de Limburgse Weken: een reeks van drie wedstrijden tegen drie Limburgse ploegen in een tijdsbestek van twaalf dagen. VVV-Venlo-thuis levert een punt op (0-0), MVV Maastricht-uit resulteert in een nederlaag (3-0) en op bezoek bij nummer twee van het klassement Roda JC Kerkrade pakt de Utrechtse beloftenploeg verdienstelijk een punt: 0-0.

Twee thuisduels met beloftenteams in vooruitzicht
Nu voor Jong FC Utrecht de Limburgse Weken ten einde zijn, heeft de ploeg van Van Dinteren twee thuiswedstrijden tegen beloftenploegen in het vooruitzicht. Op maandag 5 februari is Jong Ajax de tegenstander op Sportcomplex Zoudenbalch, waar Jong FC Utrecht op maandag 12 februari Jong AZ ontvangt. Voor beide partijen is de kaartverkoop inmiddels begonnen.

Roda JC Kerkrade - Jong FC Utrecht 0-0 (0-0)

Bijzonderheid: 65 Enrique Peña Zauner (Roda JC Kerkrade) mist strafschop.
Bijzonderheid: 77 Wedstrijd elf minuten gestaakt vanwege voorwerp dat op veld werd gegooid.

Gele kaarten: Nazjir Held (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 7.085.

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim.