WKZ-week spetterend afgesloten in Stadion Galgenwaard

05 februari 2024

Honderden kinderen genieten van winstpartij FC Utrecht.

Een hartverwarmende week werd gisteren (zondag) op mooie wijze afgesloten in Stadion Galgenwaard. Vanuit diverse skyboxen genoten kinderen uit het Wilhelmina Kinderziekenhuis van een waar spektakelstuk tussen FC Utrecht en FC Volendam, dat mede dankzij een hattrick van Taylor Booth eindigde in een 4-2 overwinning voor de Utrechters.

Het begint voor de kids allemaal op dinsdag 30 januari, wanneer de spelers en stafleden van FC Utrecht en FC Utrecht Vrouwen op bezoek komen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Samen met hun idolen en medewerkers van HORNBACH worden er prachtige spandoeken geschilderd, die tijdens de wedstrijd tegen FC Volendam zichtbaar zijn voorlangs de Zuidtribune.

Daarnaast zijn de namen & rugnummers van de spelers van FC Utrecht getekend door de kinderen uit het WKZ. Deze unieke tricots worden momenteel geveild, waarvan de opbrengst ten goede komt aan Vrienden UMC Utrecht & het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Meebieden op die speciale shirts kan VIA DEZE LINK.

In samenwerking met HORNBACH is er afgelopen week tevens een vernieuwde FC Utrecht-skybox gerealiseerd in het WKZ, inclusief nieuwe speelmaterialen voor kinderen en een frisse uitstraling. Op die manier is FC Utrecht altijd aanwezig in het kinderziekenhuis, op een bijzondere plek waar kinderen zich even kunnen afzonderen.

Meer dan 500 medewerkers van UMC Utrecht en het WKZ heeft FC Utrecht daarnaast in het speciale WKZ-vak verwelkomd tijdens de thuiswedstrijd. Ruim 80 kinderen en ouders ervaren FC Utrecht – FC Volendam daarnaast als ware VIP’s in de skyboxen, die door skyboxhouders beschikbaar zijn gesteld. De groep komt onder politiebegeleiding aan in de spelersbus van FC Utrecht en de nieuwste Audi's en Volkswagens die partner Muntstad ter beschikking stelt.

In de skyboxen genieten ze van een speciale Kinderbox samengesteld door Compass Group. FC Utrecht bedankt Profi-Sec, STULZ Groep, Sportivate, Jongerius Invest, Creativebox, Ormer ICT, Aannemersbedrijf Bos & Zn., Winters Duurzame Klimaattechniek, Frans van Seumeren Holding, Meever & Meever & Van der Valk, Odido, Ebeto en Equipment 4U voor het beschikbaar stellen van stoelen in hun skybox.