Een "Willy Carbo'tje" deed de FC Utrecht O18 de das om in het duel met Feyenoord O18. Het was het keerpunt in de wedstrijd, die tot dan toe redelijk gelijk opging. Even ter toelichting: Willy Carbo was in het verre verleden spits van FC Twente én daarvoor van FC Utrecht en in dienst van de Tukkers en op bezoek bij zijn oude club plukte Carbo de bal na een Utrechtse corner met zijn beide handen uit de lucht en veroorzaakte zo een penalty. En die werd door de thuisploeg benut. Carbo dacht het fluitje van de scheidsrechter te hebben gehoord.

Een soortgelijk voorval deed zich nu op Sportcomplex Zoudenbalch voor: doelman Mees Eppink bracht na 10 minuten in de 2e helft de bal weer in het spel na een achterbal en Per Kloosterboer dacht de bal te krijgen om het spel te hervatten en pakte deze op. Het resultaat: geel voor Kloosterboer en een penalty voor Feyenoord. Scheidsrechter van de Ven had geen andere keuze.

Het cadeautje werd door Feyenoord gretig uitgepakt. Aymen Sliti benutte het buitenkansje: 0-1.

Over het geheel genomen is het een wonder dat Feyenoord uiteindelijk met een 0-2 overwinning terugging naar Rotterdam. FC Utrecht O18 kreeg namelijk vijf á zes grote kansen (waaronder tot drie keer toe een van de lijn gehaald schot), voor onder anderen Massien Ghaddari, Amir Saleh en Fabian Troost, die allemaal niet werden verzilverd. Tel daarbij de twee keer dat er in het zijnet geschoten werd op plus het prachtige afstandsschot van Nissi Lombaye dat door doelman Ka uit de kruising werd getikt en het mag duidelijk zijn: de teleurstelling bij FC Utrecht O18 was na afloop niet gering.

Trainer Ferdi Vierklau was, terug in de catacomben, vanzelfsprekend ook teleurgesteld over het resultaat maar tevreden over het gebodene: “Over het geheel hebben wij niet veel weggegeven en in de tweede helft zelf veel gecreëerd. Het stond goed. Wat jammer is, is dat we het in geen van de kansrijke situaties hebben kunnen afmaken. Dat moet natuurlijk beter en veel meer rendement opleveren. De situatie rond de 0-1 was in mijn ogen het keerpunt in de wedstrijd. Ik houd het op een misverstand met grote gevolgen."

FC Utrecht O18 - Feyenoord O18 0-2 (0-0)
53 Aymen Sliti (strafschop) 0-1
90+5 Zepiqueno Redmond 0-2