Op de een of andere manier ligt PSV O18 de Utrechters wel. Steeds vaker zijn het échte wedstrijden, waarbij dan weer de één, dan weer de ander aan het langste eind trekt.

Vandaag was het de beurt aan FC Utrecht O18. Zij bleken na 100 (!) minuten voetbal aan de goede kant van de score te staan: 2-1. De Utrechtse doelpunten kwamen op naam van Tijn den Boggende en Rafik el Arguioui, alhoewel volgens arbiter Vink de 2e Utrechtse goal een eigen doelpunt van PSV'er Floris Bos zou zijn geweest. Echter, vanaf de positie van uw waarnemer schoot El Arguioui de bal snoeihard in het dak van de goal. Voor PSV O18 deed Gaetan Trenidad iets terug in de 74e minuut. Eindstand dus 2-1.

De eerlijkheid gebied te zeggen, dat de thuisploeg in de eerste 25 minuten weinig in de melk te brokkelen had. Tot dan was het vooral hard werken en PSV O18 tegenhouden. Maar gaandeweg kregen de Utrechters steeds meer grip en met de hulp van PSV-doelman Smolenaars kwamen zij op een 1-0 voorsprong. De doelman van de Eindhovenaren liet de bal opzichtig los en daarvan profiteerde Tijn den Boggende leep.

En even later was het weer raak. Rafik el Arguioui ging er aan de linkerkant met de bal aan de voet vandoor, slalomde het Eindhovense strafschopgebied binnen en schoot snoeihard op doel. Zoals gezegd: vanuit onze positie was het zijn doelpunt. 2-0 na 38 minuten voetbal. Het was tevens de ruststand.

Terug in de kleedkamer zette trainer Ferdi Vierklau een paar puntjes op de i en instrueerde de groep attent te zijn voor de te verwachten stormloop van PSV O18 in de 2e helft. Dan zouden de kansen op méér en het resultaat vanzelf komen.

Welnu, die kansen op méér kwamen er ook. Jammer alleen, dat het vizier niet meer zo scherp stond in de 2e helft. Zonder overdrijving hadden de Utrechters 4 tot 5 100% kansen, die zij onbenut lieten. Maar ook PSV O18 liet zich niet onbetuigd. Het leverde hen een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer op. Maar verder dan dat kwam PSV O18 niet, ook niet in de 10 (!) extra tijd. Waar die 10 minuten vandaan kwamen was niet echt duidelijk: scheidsrechter Vink hield het op tijdrekken. Maar is balbezit houden tijdrekken? Hierop bleef het antwoord schuldig. Hoe dan ook: na 100 minuten voetbal was de zege daar en pakten de Utrechters de verdiende 3 punten. Het gaf de plaats op de ranglijst een veel plezieriger aanblik.

Trainer Vierklau liet de spelers na afloop hun feestje vieren. Nabespreken komt de komende dagen wel.

FC Utrecht O18 - PSV O18 2-1
30. 1-0 Tijn den Boggende
38. 2-0 Rafik el Arguioui
74. 2-1 Gaetan Trenidad