Weer een fantastische wedstrijd van de week. Deze keer om een plek in de halve finale te bemachtigen. Wedstrijden tegen Feyenoord zijn altijd speciaal. Het is een uitstekende ploeg om tegen te spelen. Altijd passie en strijd in deze wedstrijden. Zo ook vandaag.

In een flauwe voorjaars temperatuur startten beide teams vol vuur aan deze wedstrijd. FC Utrecht O15  kreeg direct een redelijke kans door een schot op doel van Bright van Dijk. We bleven druk houden op de helft van Feyenoord O15. Bijvoorbeeld een geweldige splijtende pass van Matteo op Adam wat net geen goal opleverde. Drie minuten later was het wel raak. Maar het doelpunt van James de Vos werd afgekeurd voor vermeend buitenspel. Wij hadden op de bank onze twijfels maar zaten niet op één lijn en gaven de verder goed acterende assistent-scheidsrechter het voordeel van de twijfel.

In de afgeslagen aanval van Feyenoord O15 brak FC Utrecht O15 uit en schuin voor de 16 meter werd de aanval afgeslagen middels een overtreding. Driss Laaouina legde aan en de bal viel net over de lat op het dak van het doel. De 1–0 viel in de 20e minuut door een loeiharde pegel van Adam Attahiili wat de keeper van Feyenoord O15 een “te hete” bal vond en in het doel zag verdwijnen. Feyenoord O15 trok ten aanval na de goal wat direct een gevaar opleverde maar de uitstekende keepende Mike Hoppenbrouwers pareerde de bal twee keer waar FC Utrecht O15 profijt van had, want hij speelde Noah Bout goed aan en die speelde de bal direct op Daeley Naber die raak schoot. Niet met de buitenkant voet maar degelijk langs de keeper. Er volgde enige tijd schermutselingen op het middenveld wat het spel boeiend maakte. In de 37e minuut maakte Feyenoord O15 de 2–1 na een snelle voortzetting van de keeper. In de 4e minuut van de blessuretijd, de uitstekend fluitende arbiter had er zin in, maakte Noah na een assist van James de 3–1.

In de 2e helft startten we als een bliksemschicht. Direct weer in de aanval. Ook Feyenoord O15 trok fel van leer. Veel strijd en vechtlust werd ten toon gespreid, geweldig om te zien. De spanning nam zowel op het veld als op de bank toe. In de 51e minuut was James wederom nadrukkelijk aanwezig. Uit een vrije bal maakte hij de 4–1. Feyenoord O15 maakte uiteindelijk nog 2 doelpunten waarbij de laatste twijfelachtig was, Mike had de bal vast maar deze werd gewoon uit zijn handen gekopt door de verdediger Boaz.