Ontwikkeling beloond: Amber Visscher tekent eerste profcontract

29 februari 2024

Verdedigster (21) ook komend seizoen speelster van FC Utrecht Vrouwen.

Verdedigster Amber Visscher heeft bij FC Utrecht Vrouwen haar eerste profcontract getekend. De linksback, die afgelopen zomer overkwam van partnerclub SV Saestum, ziet daarmee haar goede ontwikkeling beloond. Visscher heeft zich tot medio 2025 aan FC Utrecht Vrouwen verbonden. In de verbintenis is bovendien een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking met een jaar te verlengen.

Visscher komt lange tijd uit voor VV Zeewolde, voordat ze in 2019 aansluit bij SV Saestum. Vanuit daar zet ze in de zomer van 2023, samen met Tami Groenendijk en Anniek Smulders, de stap naar FC Utrecht Vrouwen. Visscher laat van meet af aan zien het Eredivisieniveau aan te kunnen en verovert al snel een plek in het team van Hoofdtrainer Linda Helbling. Ze maakt in alle competitiepartijen speelminuten en draagt als verdedigster niet alleen in defensief opzicht haar steentje bij; op haar teller staan dit seizoen ook al vier assists. Haar eerste twee doelpunten in Utrechtse dienst maakt ze onlangs in het met 0-6 gewonnen bekerduel bij RKSV Nuenen Vrouwen.

“Ik ben heel blij met het tekenen van mijn eerste profcontract en ga met heel veel plezier nog een jaar voor deze prachtige club voetballen”, aldus Visscher. “Ik wil mijn eigen ontwikkeling voortzetten en verder bouwen aan dit topteam.”

“Amber is één van de speelsters die afgelopen zomer overkwam vanuit onze partnerclub SV Saestum. We zijn trots dat zij nu haar eerste profcontract heeft afgedwongen”, vertelt Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht. “Als speelster uit de regio is Amber een uitstekend voorbeeld voor alle meiden in de streek die net als haar de droom hebben ooit namens FC Utrecht Vrouwen in de Azerion Vrouwen Eredivisie te mogen voetballen.”