Nieuw FC Utrecht Vrouwen-contract voor geschiedenisschrijfster Dieke van Straten

27 februari 2024

Middenveldster (20), maker van eerste goal na rentree in Azerion Vrouwen Eredivisie, tekent bij.

Middenveldster Dieke van Straten is ook in het seizoen 2024/2025 te zien in het shirt van FC Utrecht Vrouwen. Het aflopende contract van de 20-jarige Van Straten, die het eerste doelpunt maakte sinds de terugkeer van FC Utrecht Vrouwen in de Azerion Vrouwen Eredivisie, is verlengd. In de nieuwe overeenkomst is ook een optie opgenomen die het mogelijk maakt de samenwerking tot medio 2026 te verlengen.

In het groen-wit van Oirschot Vooruit speelt Van Straten haar eerste voetbalwedstrijden, om vervolgens via CTO Eindhoven Talent Team in 2019 in te stromen bij PSV. Daar dwingt Van Straten uiteindelijk een plek af in de A-kern. De Brabantse speelt jeugdinterlands voor Oranje Onder 16, Onder 17, Onder 18 en Onder 19 voordat ze in 2023 neerstrijkt bij het vrouwenteam van FC Utrecht. In de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling is Van Straten een vaste waarde: ze maakt minuten in nagenoeg alle tot nu toe gespeelde competitiepartijen.

“Ik ben blij met het vertrouwen dat ik krijg van de club”, aldus Van Straten. “En ik voel me thuis hier in Utrecht. Daarom ben ik er blij mee dat ik ook komend jaar speel voor FC Utrecht Vrouwen.”

“De verlenging van het contract van Dieke kon niet achterblijven”, stelt FC Utrecht’s Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters. “De ontwikkeling die zij heeft doorgemaakt, na haar stap van Jong PSV naar ons eerste team, is bewonderenswaardig. Haar plek in onze selectie van komend seizoen heeft ze met haar harde werken absoluut afgedwongen.”