Mees Rijks vervolgt loopbaan bij Valerenga IF

12 februari 2024

Aanvaller (20) maakt per direct overstap naar Noorwegen.

Mees Rijks vertrekt per direct naar Valerenga IF. Het contract van de 20-jarige aanvaller bij FC Utrecht liep aan het eind van het huidige seizoen af, waardoor er een passende oplossing is gevonden met de Noorse Eerste Divisieclub.

In de zomer van 2015 zet de 11-jarige Rijks zijn eerste stappen in het shirt van FC Utrecht. Hij doorloopt de elftallen van de jeugdopleiding van de Domstedelingen. Op 5 juni 2019 volgt een mooi moment voor de pas 16-jarige Rijks: hij tekent zijn eerste profcontract bij FC Utrecht. De aanvaller ziet zijn droom uitkomen op 5 maart 2021, wanneer hij zijn debuut in het betaalde voetbal maakt. Later dat seizoen volgt ook zijn eerste doelpunt in de profcompetitie. Daarna laat hij nog 19 keer het net bollen en weet hij dus 20 doelpunten in de Keuken Kampioen Divisie te maken. Hiervoor heeft de aanvaller 92 wedstrijden nodig.

“Mees is altijd voorop in de strijd gegaan, maar helaas heeft hij net die laatste stap richting het eerste elftal niet kunnen maken”, zegt Technisch Manager Tim Gilissen. “In de gesprekken die we hadden met hem over de toekomst gaf hij aan dat hij graag voor zijn kansen elders wilde gaan. Valerenga bood hem die kans, en bood ons tevens een passende oplossing voor het resterende contract van Mees. We bedanken Mees voor zijn jarenlange inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes in zijn verdere loopbaan.”