Loon naar werken voor Jong FC Utrecht bij SC Cambuur

16 februari 2024

Beloftenploeg boekt knappe overwinning in Leeuwarden: 2-4.

Jong FC Utrecht heeft de eerste overwinning van 2024 te pakken. In het Cambuur Stadion in Leeuwarden werd SC Cambuur met 2-4 verslagen. Jesse van de Haar (2x), Adrian Blake en Lynden Edhart scoorden namens de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren.

Vlak voordat beide ploegen de kleedkamers opzoeken voor de rust, krijgt Jong FC Utrecht nog een keer de kans om de 1-0 achterstand op dat moment ongedaan te maken. Na een scrimmage voor het doel van keeper Yanick van Osch komt de bal uiteindelijk terecht bij Adrian Blake die de bal niet vol raakt, maar daardoor wel Van de Haar de mogelijk biedt de 1-1 tegen de touwen te koppen. De spits laat die kans niet onbenut en dus staat Jong FC Utrecht halverwege naast de Friezen.

Gelijkopgaand eerste kwart
In de openingsfase zien we in het Cambuur Stadion een wedstrijd waarin beide ploegen kleine mogelijkheden krijgen op de eerste treffer. Van de Haar komt een teenlengte tekort op een scherpe voorzet van Blake en Milan Smit en Michael Breij doen een poging namens SC Cambuur. Van Mullem pakt na ruim een half uur spelen een afvallende bal op de slof waardoor de Leeuwarders aan de leiding komen: 1-0. Van de Haar trekt vlak voor rust de stand terecht gelijk: 1-1.

Doelpuntrijke tweede helft
Via Aurelio Oehlers denkt Jong FC Utrecht in de tweede helft op voorsprong te komen, maar van Osch ligt in de weg. Ook Andreas Dithmer redt de Utrechters op een inzet van de thuisploeg. Daarna barst het doelpuntenfestijn los. Blake en Van de Haar maken in een kort tijdsbestek respectievelijk de 1-2 en de 1-3, waarna het toch nog een hectische slotfase lijkt te worden. Via Milan Smit maakt de thuisploeg namelijk de aansluitingstreffer: 2-3. De Friese hoop wordt echter nog geen minuut later weer aan flarden geschoten. Invaller Lynden Edhart scoort op aangeven van een andere frisse kracht: Emil Rohd Schlichting. De volle buit gaat mee naar Utrecht!

Ruime week rust
Voor Jong FC Utrecht staat er nu een ruime week geen competitiewedstrijd op het programma. Op 26 februari komt TOP Oss op bezoek in Utrecht, waarna er op 1 maart wordt afgereisd naar het Rat Verlegh Stadion in Breda. Daar wacht NAC Breda. Beide wedstrijden vangen aan om 20.00 uur

SC Cambuur – Jong FC Utrecht 2-4 (1-1)
33. Jeremy van Mullem 1-0
45. Jesse van de Haar 1-1
50. Adrian Blake 1-2
56. Jesse van de Haar 1-3
84. Milan Smit 2-3
85. Lynden Edhart 2-4

Scheidsrechter: Stan Teuben.

Toeschouwers: 9.462.

Gele kaarten: Agustin Anello, Jeremy van Mullem (SC Cambuur), Wessel Kooy (Jong FC Utrecht).