Leeskilometers bij SVO De Dreef dankzij DHL

26 februari 2024

Bijzondere activiteit in samenwerking met DHL.

Bij SVO De Dreef in Overvecht vond afgelopen woensdag een bijzondere activiteit plaats in samenwerking met DHL, gericht op het samenbrengen van de jeugd in de wijk. Deze activiteit benadrukte niet alleen het belang van lezen, maar ook de kracht van het verbinden van gemeenschappen.

FC Utrecht en SVO De Dreef werken nauw samen aan verschillende initiatieven in de buurt, met een grote focus op het versterken van de lokale gemeenschap. Naast beweegactiviteiten ligt er nu ook een focus op leesplezier, waarbij de jeugd wordt gestimuleerd om te genieten van het lezen van verhalen. Deze activiteit wordt afgesloten met een beweegopdracht, waarbij zowel lezen als bewegen worden gestimuleerd. Dankzij de steun van DHL is er een boekenkast bezorgd bij SVO De Dreef, waardoor het leesplezier altijd centraal staat.

DHL is al jaren een bijzondere partner van Kinderzwerfboek, waarbij Stichting DHL Cares een verbindende rol speelt. Vanuit de pijlers Go Help, Go Teach en Go Green ondersteunt DHL maatschappelijke initiatieven die worden gedragen door medewerkers en goededoelenorganisaties. Dankzij de inzet van collega’s, klanten en partners van DHL worden er belangrijke stappen gezet om gemeenschappen te versterken. De samenwerking met Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, speelt hierin een belangrijke rol. Samen stimuleren ze lezen bij alle kinderen en maken ze nóg meer leeskilometers mogelijk door zwerfboekstations op locaties te plaatsen.