Jong FC Utrecht Vrouwen-trainer Jim Brinkhof vertrekt na dit seizoen

29 februari 2024

Oefenmeester vervolgt loopbaan bij PEC Zwolle Vrouwen.

Na dit seizoen vertrekt Hoofdtrainer Jim Brinkhof bij Jong FC Utrecht Vrouwen. De oefenmeester verruilt dan de beloftenploeg uit de Domstad voor het eerste team van de vrouwenvoetbaltak van PEC Zwolle. FC Utrecht Vrouwen gunt Brinkhof, die afgelopen zomer bij de Utrechters een tweejarig contract tekende, deze transfer die in lijn ligt met zijn persoonlijke ambities.

Als een van de jongste trainers in het amateurvoetbal is Brinkhof één seizoen Hoofdtrainer bij SV Haarle, voordat hij in de zomer van 2019 de overstap maakt naar de vrouwentak van PEC Zwolle. Daar is hij Hoofdtrainer Jong PEC Zwolle Vrouwen en neemt hij verschillende flexibele taken binnen de club op zich, voordat hij in de zomer van 2024 aan de slag gaat als Hoofdtrainer van de beloftenploeg. Daarnaast is hij in de Domstad als stagiair actief binnen de technische staf van FC Utrecht Vrouwen, in het kader van zijn trainersopleiding.

“Het is de ambitie van Jim om Hoofdtrainer bij een team in de Azerion Vrouwen Eredivisie te zijn. Die kans kreeg hij nu, en wij hebben daarin met hem meegedacht”, legt Manager Vrouwenvoetbal Marlou Peeters van FC Utrecht uit. “De komende maanden staat hij nog voor de groep bij Jong FC Utrecht Vrouwen, waarna hij zijn loopbaan zal vervolgen in Zwolle als Hoofdtrainer van PEC Vrouwen. Daarbij wensen we hem nu alvast alle succes toe.”