Jong FC Utrecht verliest nipt van Jong Ajax

05 februari 2024

Beloftenclash eindigt in nederlaag op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (maandag) geen resultaat overgehouden aan het treffen met de leeftijdsgenoten uit Amsterdam. Aan de Koningsweg in Utrecht ging de ploeg van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren met 0-1 onderuit.

Amper twintig seconden staan er op de klok als Adrian Blake wordt weggestuurd aan de linkerkant van het veld. De Engelsman besluit voor de eerste keer vanavond het doel van Geronimo Rulli onder vuur te nemen. Echter verdwijnt zijn poeier in het zijnet. Jong FC Utrecht is in het restant van de wedstrijd vaker gevaarlijk, maar komt niet tot scoren.

Stroeve wedstrijd
Na een mooie steunactie vanuit de spelersgroep voor de geblesseerde Kevin Gadellaa, rolt de bal op Sportcomplex Zoudenbalch. In een stroef begin van de wedstrijd krijgt Jong FC Utrecht de grootste kansen, maar heeft Jong Ajax het meeste balbezit. Via Julian Brandes wagen de Amsterdammers een poging op de openingstreffer, maar het schot van de middenvelder wordt voorlangs het doel van Mattijs Branderhorst geschoten. Vlak voor rust vindt er nog een discutabel moment plaats in het strafschopgebied van Rulli: Blake lijkt naar de grond te worden gehaald maar arbiter Boyd van Kommer ziet daar geen overtreding in.

Achterstand
Vlak voor rust breekt Jong Ajax de ban. David Kalokoh geeft de bal voor en vervolgens staat Jaydon Banel op de juiste plek om de openingstreffer te scoren: 0-1. Jong FC Utrecht staat op achterstand. De 0-1 betekent tevens de ruststand van deze editie van Jong FC Utrecht – Jong Ajax.

Geen goals
Op de strijdlust van de Utrechtse talenten valt niets aan te merken. De ploeg werkt hard en via Jesse van de Haar en invallers Lynden Edhart en Mees Rijks probeert het met man en macht de gelijkmaker te forceren. Echter is het telkens de Argentijnse sluitpost die een Utrechts doelpunt in de weg ligt. Het blijft 0-1.

Over een week weer thuis
Over exact een week staat voor Jong FC Utrecht weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komen de leeftijdsgenoten van Jong AZ op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Die avond wordt er wederom om 20.00 uur afgetrapt aan de Koningsweg in Utrecht.

Jong FC Utrecht – Jong Ajax 0-1 (0-1)
35. Jaydon Banel 0-1

Scheidsrechter: Boyd van Kommer.

Toeschouwers: 371.

Gele kaarten: Jesse van de Haar, Rickson van Hees, Silas Andersen (Jong FC Utrecht), Ahmetcan Kaplan (Jong Ajax).

Opstelling Jong FC Utrecht:
Mattijs Branderhorst; Rickson van Hees (89. Björn Hardley), Wessel Kooy, Joshua Mukeh, Nazjir Held, Ivar Jenner, Silas Andersen, Sil van der Wegen (61. Gibson Yah); Mees Akkerman (46. Emil Rohd Schlichting), Jesse van de Haar (77. Mees Rijks), Adrian Blake (61. Lynden Edhart).

Opstelling Jong Ajax:
Geronimo Rulli; Anton Gaaei (63. Raphaël Sarfo), Olivier Aertssen, Ahmetcan Kaplan, Ar’Jany Martha; Julian Brandes (63. Sivert Mannsverk), Silvano Vos, Kian Fitz-Jim (73. Oualid Agougil); Jaydon Banel, Julian Rijkhoff (73. Nassef Chourak), David Kalokoh (83. Olaf Gorter).