Jong FC Utrecht onderuit tegen TOP Oss

26 februari 2024

Beloftenploeg incasseert 0-3 nederlaag op Sportcomplex Zoudenbalch.

De Utrechtse beloftenploeg heeft vanavond (maandag) met 0-3 verloren van TOP Oss. In een wedstrijd waar doelman Devin Remie en verdediger Michel Driezen hun debuut maakten voor Jong FC Utrecht, kwamen de Utrechters nauwelijks tot grote kansen.

Een van de spaarzame mogelijkheden die Jong FC Utrecht krijgt speelt zich af in de tweede helft. Ivar Jenner weet zich knap vrij te spelen na een solo en besluit dan maar eens om de trekker over te halen. Zijn schot is echter een prooi voor doelman Mike Havekotte.

Moeizame eerste helft
In een moeilijke eerste helft voor beide ploegen zijn er weinig tot geen grote kansen te bespeuren. Arthur Allemeersch is namens de Ossenaren nog het dichtst bij een doelpunt, maar zijn inzet verdwijnt over het doel van de debuterende Devin Remie. Vlak na rust weten te gasten te profiteren van Utrechts balverlies via Konstantinos Doumtsios: 0-1.

TOP Oss verdubbelt marge
Via een fraai afstandsschot van invaller Abel Stensrud verdubbelen de Noord-Brabanders na een uur spelen de marge: 0-2. Wissels Lynden Edhart en Rafik El Arguioui proberen de wedstrijd nog nieuw leven in te blazen, maar na de 0-3 van diezelfde Stensrud is de wedstrijd definitief beslist.

Vrijdag naar Breda
Over vijf dagen staat de volgende wedstrijd alweer op het programma voor Jong FC Utrecht. Dan reist het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren af naar Noord-Brabant. Om 20.00 uur gaat de bal rollen in het Rat Verlegh Stadion, waar NAC Breda de volgende opponent is.

Jong FC Utrecht – TOP Oss 0-3 (0-0)
52. Konstantinos Doumtsios 0-1
62. Abel Stensrud 0-2
89. Abel Stensrud 0-3

Scheidsrechter: Kevin Puts.

Toeschouwers: 366.

Gele kaarten: Achraf Boumenjal, Ivar Jenner (Jong FC Utrecht), Xander Lambrix (TOP Oss).

Devin Remie; Achraf Boumenjal (46. Michel Driezen), Wessel Kooy, Joshua Mukeh, Nazjir Held (77. Björn Hardley); Ivar Jenner, Gibson Yah (46. Rafik El Arguioui), Silas Andersen; Aurelio Oehlers (60. Lynden Edhart), Jesse van de Haar (60. Tijn den Boggende), Adrian Blake.