Jong FC Utrecht aan de bak tegen Jong AZ

12 februari 2024

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch.

Nieuwe week, nieuwe beloftenclash op Sportcomplex Zoudenbalch. Vanavond (maandag) staan Jong FC Utrecht en Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie tegenover elkaar. Aan de Koningsweg gaat de bal om 20.00 uur rollen.

Kansen krijgt Jong FC Utrecht wel degelijk, afgelopen week in de thuispartij tegen Jong Ajax. Maar het lukt de jongelingen uit de Domstad niet om wereldkampioen Geronimo Rulli het nakijken te geven. Aan de andere kant is het wel één keer raak, en zo kan het dat de beloftenploeg van FC Utrecht aanloopt tegen de twaalfde verliesbeurt van het seizoen.

Op jacht naar een treffer
Het is niet dat de talenten uit Utrecht veel doelpunten incasseren – vier in de eerste vier partijen van het jaar 2024. Maar goals maken, daar schort het hem de laatste tijd aan. Scoren doet de equipe van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren dit jaar nog niet.

Twee thuiszeges op Jong AZ
In de laatste vier onderlinge ontmoetingen met Jong AZ laten de Utrechtse talenten het net ook telkens niet bollen: 1-0, 4-0, 0-2 en 0-1 wordt het voor de Noord-Hollanders. Op eigen veld wint Jong FC Utrecht door de jaren heen twee keer van de Alkmaarders. In 2017 wordt het 1-0 dankzij een eigen goal van Pantelis Hatzidiakos en in 2019 eindigt het in 2-1, waarbij Tommy St. Jago en Justin Lonwijk de Utrechtse doelpunten maken. De laatste Jong FC Utrecht-overwinning op Jong AZ dateert van 10 september 2021. In Wijdewormer beslist Nick Venema het beloftenonderonsje in Utrechts voordeel: 0-1.

Wisselende resultaten voor Alkmaarders
Van de laatste drie wedstrijden die Jong AZ speelde, won de ploeg uit Alkmaar er twee: Roda JC Kerkrade (1-0) en FC Dordrecht (5-1) werden in Noord-Holland geklopt. In uitduels was de oogst voor Jong AZ beduidend minder: na een 1-1 op bezoek bij Telstar  werd eind januari met 4-1 verloren in Euroborg van FC Groningen.

Tickets online en aan de kassa’s
Kaarten voor Jong FC Utrecht – Jong AZ zijn ONLINE en aan de kassa’s bij Sportcomplex Zoudenbalch verkrijgbaar. Er is vrije kaartverkoop. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen de wedstrijd gratis bezoeken met een vrijkaartje dat zij via DEZE LINK kunnen bestellen.

Updates via X
Niet van de partij vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch? FC Utrecht deelt live updates over de wedstrijd op X.