Jans: ‘Ik hoop dat we kunnen bewijzen dat we op de goede weg zijn’

16 februari 2024

Hoofdtrainer Ron Jans keert voor even terug in Enschede.

FC Utrecht speelt zondag om 12.15 uur in de Grolsch Veste tegen FC Twente. Het treffen tussen de nummer drie (FC Twente) en nummer negen (FC Utrecht) van de Eredivisie betekent een weerzien met oude bekenden voor Hoofdtrainer Ron Jans. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikt Jans vooruit.

“Het belangrijkste was om jongens gewoon speelminuten te geven”, vertelt Jans over de oefenwedstrijd die FC Utrecht onlangs speelde tegen FC Groningen. “Dat kan je nabootsen op trainingen maar het mooiste is dat je gewoon oefenwedstrijden hebt. Vesterlund en Okkels hebben bijvoorbeeld hun eerste minuten gemaakt en Thijmen Nijhuis heeft voor het eerst weer gekeept. Het is wel heel nuttig geweest, voor meerdere spelers.”

“Ik heb drie sportief geweldige jaren daar gehad”, blikt de oefenmeester terug op zijn periode als trainer bij FC Twente. “Niet alleen ik, maar ook samen met mijn vrouw in De Lutte geweldige jaren gehad qua wonen. Ik ken iedereen harstikke goed, vind het heerlijk om terug te komen. Alleen ik hoop dat we aan het eind van de wedstrijd worden uitgefloten”, glimlacht Jans.

Over de wedstrijd van zondag zegt Jans het volgende: “Ik hoop dat we kunnen bewijzen dat we op de goede weg zijn. Dezelfde teamgeest, ik denk dat dat onze belangrijkste basis is.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar FC Twente – FC Utrecht, met voorbeschouwingen met Hoofdtrainer Ron Jans en Mattijs Branderhorst.