Jans: 'En nu wil je door'

09 februari 2024

Hoofdtrainer Ron Jans over het thuisduel met Fortuna Sittard.

Na de overwinning op FC Volendam wacht voor FC Utrecht aankomende zondag een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Om 14.30 uur wordt er die dag in Stadion Galgenwaard afgetrapt voor het duel met de huidige nummer tien van de Eredivsie. Hoofdtrainer Ron Jans blikt vandaag vooruit op het duel met de Limburgers.

"We zijn al tijden bezig over die eindfase hè?", begint Hoofdtrainer Ron Jans zijn antwoord op de vraag wat er precies goed ging afgelopen zondag tegen FC Volendam. "Vier goals per wedstrijd gemiddeld, dat zou heel mooi zijn. We hebben veel gecreëerd en veel goals gemaakt en alsnog had ik het gevoel dat er één of twee bij hadden gemoeten. Laten we die maar bewaren voor later, maar nu heb ik het gevoel van: 'En nu wil je door!'".

Dat moet Jans wel gaan doen met een minder grote selectie dan die tegen FC Volendam. "Vasilis Barkas is afwezig. Aan het eind van de wedstrijd had hij al last van een bovenbeen spiertje en deze wedstrijd komt te vroeg. Die is er niet bij. En Ole Romeny heeft een teenblessure opgelopen tijdens de training, dus die haalt  Fortuna ook niet." Dat zijn twee spelers die het elftal moet gaan missen, daarentegen staat wel de terugkeer van Marouan Azarkan. "Die zit zondag weer bij de wedstrijdselectie. Hij heeft de hele week meegetraind en hij sluit aan, dus dat is mooi." Ook Isac Lidberg was deze week weer te vinden op het trainingsveld van FC Utrecht. "Hij heeft gisteren al gedeeltes meegetraind en vandaag ook weer, dus dat gaat de goede kant op. Vanaf dat front dus positieve geluiden."

Bekijk hieronder de volledige voorbeschouwing.