Jans: ‘Dat moeten we dan maar bewijzen’

02 februari 2024

Voorbeschouwen op Kids Day: FC Utrecht – FC Volendam.

Zondag wordt er om 14.30 uur in Stadion Galgenwaard afgetrapt door FC Utrecht en FC Volendam. Een wedstrijd die bovendien in het teken staat van Kids Day. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht blikken we vooruit op de tweede thuiswedstrijd van 2024.

FC Utrecht versterkte zich onlangs met Jeppe Okkels en Niklas Vesterlund. Hoofdtrainer Ron Jans kan zondag al beschikken over de twee Denen. Hij vertelt iets meer over de aanwinsten: “Ze hebben zich allebei heel goed ontwikkeld als spelers en dan wil je naar een hoger niveau. Vanuit Noorwegen of Zweden is het vaak de ideale stap om naar Nederland of België te gaan. Het zijn jongens die in het toekomstbeeld passen van FC Utrecht.”

Tegenover de komst van Okkels en Vesterlund staat het vertrek van Hugo Novoa en Modibo Sagnan. Over Bart Ramselaar zegt Jans het volgende: “Er was interesse uit Singapore en Bart zei dat hij dit heel graag wilde. Wij denken dat we sowieso genoeg alternatieven hebben. Als voetballer en persoon past hij wel bij mij, maar dan laat je hem gaan. Het is nog niet helemaal afgerond maar de verwachting is dat Bart weggaat.” In verschillende landen opent of sluit de transfermarkt op andere data.

FC Utrecht – FC Volendam staat daarnaast in het teken van Kids Day. Een deel van de selectie en stafleden bezocht afgelopen week het Wilhelmina Kinderziekenhuis: “Het was geweldig, dat wordt zo gewaardeerd. Je wil dat kinderen gezond zijn en lekker buiten spelen. Het was een hele mooie dag en dankbaar om te doen. Ze komen met de spelersbus naar het stadion, ze hebben een spandoek gemaakt en op de shirts hebben ze zelf de namen geschreven, heel mooi gedaan.”

Over de wedstrijd is Jans duidelijk: “Ik denk dat wij het in ons hebben om meer goede voorzetten te geven en af te ronden, meer in de goede posities te komen, goals te maken en daardoor te stijgen op de ranglijst. Dat moeten we dan maar bewijzen en dat zou zondag een heel mooi moment zijn.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar de wedstrijd van zondag, met interviews met Hoofdtrainer Ron Jans en Taylor Booth, wiens broertje Zach Booth speelt bij FC Volendam.