FC Utrecht Vrouwen op puntenjacht in Friesland

04 februari 2024

Ploeg van Linda Helbling op bezoek bij hekkensluiter sc Heerenveen Vrouwen.

Het eerste FC Utrecht-team dat vandaag (zondag) in actie komt, is FC Utrecht Vrouwen. De equipe van Hoofdtrainer Linda Helbling neemt het op Sportpark Skoatterwâld vanaf 12.15 uur op tegen sc Heerenveen Vrouwen.

Een Comeback met een dikke vette C. Die legt FC Utrecht Vrouwen afgelopen week op de grasmat van Sportcomplex Zoudenbalch. De ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling kijkt binnen tien minuten tegen een 0-2 achterstand aan tegen Telstar Vrouwen, om na de rust orde op zaken te stellen. Doelpunten van Sophie Cobussen, Elisha Kruize, Nurija van Schoonhoven en Sam de Jong zorgen voor een 4-2 score en dus een driepunter: de eerste voor FC Utrecht Vrouwen in ruim twee maanden.

Bakker beslist onderonsje in Utrecht
Niet alleen met dat goede gevoel op zak is het team vandaag afgereisd naar Friesland, ook met de wetenschap dat eerder dit seizoen al eens gewonnen is van sc Heerenveen Vrouwen. Op 1 oktober 2023 is een benutte strafschop van Eshly Bakker voldoende voor de volle buit: 1-0 wordt het voor FC Utrecht Vrouwen tegen sc Heerenveen Vrouwen, dat hekkensluiter is van de Azerion Vrouwen Eredivisie. Vijf punten verzamelen de Friezinnen tot nu toe: er wordt gewonnen van Telstar Vrouwen (1-0) en gelijkgespeeld tegen Feyenoord Vrouwen (0-0 in Rotterdam) en PEC Zwolle Vrouwen (2-2 in Zwolle).

Eigen jeugd
Het gros van de selectie van sc Heerenveen Vrouwen bestaat uit speelsters uit eigen opleiding. Zij hopen allemaal op even glorieuze loopbanen als die van bijvoorbeeld Vivianne Miedema en Sherida Spitse, die hun eerste Eredivisiewedstrijden ook spelen namens sc Heerenveen Vrouwen.

Aftrap om 12.15 uur
Op Sportpark Skoatterwâld gaat de bal om 12.15 uur rollen. Wie niet van de partij is in Friesland, kan sc Heerenveen Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen volgen via het Instagramaccount van FC Utrecht Vrouwen.