FC Utrecht Vrouwen ontvangt nummer drie PSV Vrouwen

11 februari 2024

Bal gaat op Sportcomplex Zoudenbalch om 12.15 uur rollen.

FC Utrecht Vrouwen trapt de Utrechtse voetbalzondag af. Voordat FC Utrecht’s eerste elftal vanmiddag om 14.30 uur tegen Fortuna Sittard speelt in Stadion Galgenwaard, kruist het team van Hoofdtrainer Linda Helbling vanaf 12.15 uur de degens met PSV Vrouwen op Sportcomplex Zoudenbalch.

Het ene gelijke spel is het andere niet. Soms zorgt een zwaarbevochten punt voor een euforisch gevoel, andere keren voelt zo’n zelfde punt aan als een nederlaag. Dat laatste is van toepassing op het punt dat FC Utrecht Vrouwen afgelopen zondag oogst in Friesland. Daar zijn de beste en de meeste kansen voor FC Utrecht Vrouwen, maar lukt het niet hekkensluiter sc Heerenveen Vrouwen te kloppen: 0-0.

Zesde plek
FC Utrecht Vrouwen blijft door de puntendeling in Heerenveen op de zesde plaats van de Azerion Vrouwen Eredivisie staan. De top vier, afgesloten door Fortuna Sittard, is even uit zicht; dat gat bedraagt zes punten. FC Utrecht Vrouwen sluit het linkerrijtje af maar voelt vanuit Den Haag hete adem in de nek: de marge met ADO Vrouwen is twee punten.

Nederlaag in Eindhoven
Eerder dit seizoen, tijdens de zesde speeldag, loopt FC Utrecht Vrouwen op bezoek bij PSV Vrouwen tegen de eerste nederlaag van deze competitie aan. De Brabantse vrouwen scoren vier keer en verdelen de doelpunten van Indiah-Paige Riley, Joëlle Smits, Chimera Ripa en Maxime Snellenberg netjes over beide helften (4-0).

PSV Vrouwen trefzeker en constant
Het is een opvallende statistiek: PSV Vrouwen weet de laatste tijd letterlijk zeer regelmatig de weg naar het net te vinden; in de laatste vijf wedstrijden die de Brabantse vrouwen spelen, scoren ze telkens drie keer. Dat is tegen PEC Zwolle Vrouwen (3-1), ADO Den Haag Vrouwen (3-1), Telstar Vrouwen (1-3) en sc Heerenveen Vrouwen (3-3) voldoende voor de winst en levert tegen Ajax Vrouwen een punt op: 3-3. Mede dankzij die sterke serie bezet PSV Vrouwen nu de derde plek in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Aftrap om 12.15 uur
De wedstrijd FC Utrecht Vrouwen – PSV Vrouwen begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 12.15 uur. Wie niet van de partij is, kan de wedstrijd rechtstreeks zien op ESPN en volgen via het Instagramkanaal van FC Utrecht Vrouwen.