FC Utrecht verliest in besloten oefenwedstrijd van FC Groningen

12 februari 2024

Utrechters op Sportcomplex Zoudenbalch nipt onderuit: 1-2.

FC Utrecht heeft vanmiddag (maandag) met 1-2 verloren van FC Groningen. In een besloten oefenwedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch was Zakaria Labyad trefzeker namens het team van Hoofdtrainer Ron Jans. Rui Mendes en Sven Bouland verzorgden de Groningse doelpuntenproductie.

Na de 4-0 overwinning op Fortuna Sittard speelt vandaag een groot deel van de selectie van Hoofdtrainer Ron Jans een besloten oefenwedstrijd tegen FC Groningen. Een van die spelers die vandaag in actie komt is Zakaria Labyad. Een heerlijke aanval over de rechterflank resulteert in een Utrechts doelpunt waarvan Oscar Fraulo de aangever is. Marouan Azarkan maakt daarna weer zijn eerste wedstrijdminuten na een langdurige blessure. Thijmen Nijhuis weet in het oefentreffen een strafschop te keren.

FC Utrecht bovenliggend
De Utrechters beginnen sterk aan het duel met FC Groningen en via Jeppe Okkels komt FC Utrecht, in het lichtblauw gekleed, bijna op voorsprong. De Deen ziet zijn inzet echter tegen de binnenkant van de paal eindigen. Ook Tim Handwerker laat zich in die eerste helft zien met een afstandsschot, dat wordt geblokt door de Groningse defensie. 

Groningers op voorsprong
Via Rui Mendes weet FC Groningen na ruim een half uur tegen de verhouding in op voorsprong te komen. Hij passeert doelman Thijmen Nijhuis laag over de grond: 0-1. Even later is het Nijhuis die een goede reactie paraat heeft op een hard afstandsschot. Via Can Bozdogan en wederom Okkels gaat FC Utrecht in het begin van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar die inzetten missen precisie. 

Bouland vergroot marge
Toch blijken de gasten uit het Noorden vanmiddag effectief: Sven Bouland kopt buiten bereik van Nijhuis de 0-2 tegen de touwen. Op aangeven van Fraulo doet FC Utrecht halverwege het tweede bedrijf via Labyad iets terug. In de slotfase weet keeper Nijhuis nog een grotere nederlaag te voorkomen, hij keert een strafschop na een discutabel penaltymoment.

FC Utrecht - FC Groningen 1-2 (0-1)
35. Rui Mendes 0-1
58. Sven Bouland 0-2
68. Zakaria Labyad 1-2

Opstelling FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Niklas Vesterlund (60. Massien Ghaddari), Mark van der Maarel, Joshua Mukeh, Tim Handwerker; Can Bozdogan, Oscar Fraulo, Victor Jensen (85. Per Kloosterboer); Jeppe Okkels (60. Marouan Azarkan), Zakaria Labyad, Adrian Blake (80. Olivier van Eldik).

Opstelling FC Groningen:
Jasper Meijster; Daniel Beukers, Marco Rente, Nick Bakker, Jay Kuiper (46. Sven Bouland); Tika de Jonge, Roy Leicester, Fofin Turay; Kristian Stromland Lien, Kian Slor, Rui Mendes.