FC Twente

0 - 1

fc-utrecht-logo

FC Utrecht klopt FC Twente en breekt clubrecord

FC Utrecht won vanmiddag (zondag) in Enschede van FC Twente: 0-1. Het was de veertiende keer op rij dat FC Utrecht in de Eredivisie ongeslagen bleef. Daarmee heeft het team van Hoofdtrainer Ron Jans een uit 1991 stammend clubrecord uit de boeken gespeeld. Jens Toornstra maakte in Overijssel de winnende treffer, halverwege de eerste helft.

Liveblog laatst geupdate om:
18-02-2024 om 16.10

'Dit is geweldig'

16.09 uur

Hoofdtrainer Ron Jans, Jens Toornstra en Mattijs Branderhorst geven hun reactie op de wedstrijd tegen FC Twente.

🏟️ Utrechts feestje in Enschede

15.12 uur

Op volle sterkte vanmiddag weer van de partij: de Twaalfde Man. Samen met de spelers maakten zij er na afloop nog een mooi Utrechts feestje van in Enschede. 

📸 Unbeaten

14.40 uur

Soms zegt één mooie plaat meer dan duizend woorden

📖 Statistieken

14.27 uur

En vooruit, ook maar direct even een blik op de statistieken:

📊 Karakteristieken van een historisch duel

14.24 uur

Dé wedstrijd waarin FC Utrecht een 33 jaar oud clubrecord brak. En dus: een historische pot. Gaat het hier in de (verre) toekomst nog eens over, dan gaat het daarmee ook over de volgende spelers.

FC Twente - FC Utrecht 0-1 (0-1)
29. Jens Toornstra 0-1

Gele kaart: Souffian El Karouani.

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal.

Toeschouwers: 29.800.

Opstelling FC Twente:
Lars Unnerstall; Joshua Brenet (55. Alfons Sampsted), Mees Hilgers, Robin Pröpper, Gijs Smal (65. Youri Regeer); Carel Eiting (65. Naci Ünüvar), Sem Steijn, Michal Sadilek; Younes Taha (81. Mitchell van Bergen), Ricky van Wolfswinkel, Michel Vlap (55. Myron Boadu).

Opstelling FC Utrecht:
Mattijs Branderhorst; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian El Karouani; Ryan Flamingo, Oscar Fraulo, Jens Toornstra (65. Victor Jensen); Taylor Booth (22. Jeppe Okkels, 81. Tim Handwerker), Sam Lammers, Othmane Boussaid (81. Niklas Vesterlund).

✅ AFGELOPEN!

90

Klaar! Over, uit, afgelopen. FC Utrecht pakt de volle buit in Enschede, waar het FC Twente met 0-1 verslaat en daarmee een 33 jaar oud clubrecord uit de boeken speelt. Een historische middag dus voor de Utrechtse FC, hier in de Grolsch Veste.

🔃 Twee Utrechtse wissels

80

Een dubbele wissel bij FC Utrecht, waar Ron Jans de verse krachten Niklas Vesterlund en Tim Handwerker brengt voor Othmane Boussaid en Jeppe Okkels.

Ook FC Twente wisselt: Mitchell van Bergen voor Younes Taha.

👀 Twentse druk

75

FC Twente voert de druk op FC Utrecht flink op in deze fase van de wedstrijd. Al minutenlang komen de bezoekers niet veel verder dan het wegwerken van de bal, waarna FC Twente weer aan een volgende aanval begint.

Toch ontstaan vanuit die situatie amper kansen voor de Tukkers. 

🔃 Wissels aan beide kanten

65

Bij FC Utrecht komt Victor Jensen erin. Hij lost Jens Toornstra af. 

Tegelijkertijd een dubbele wissel bij de thuisploeg: Naci Ünüvar en Youri Regeer vervangen Carel Eiting en Gijs Smal.

❌ Gelijkmaker afgekeurd

60

Kortstondige vreugde in Enschede, bij de supporters van FC Twente. Zij zien Myron Boadu met een hakbal scoren. Maar de assistent-scheidsrechter ziet op zijn beurt dat hij dat doet vanuit buitenspelpositie. En dus gaat het Twentse feest niet door: de gelijkmaker wordt afgekeurd.

🔃 Verse krachten bij Tukkers

55

FC Twente voert een dubbele wissel door. Myron Boadu neemt de plek van Michel Vlap in, terwijl Alfons Sampsted in de ploeg komt voor Joshua Brenet.

👏 Fraulo probeert het

49

Sam Lammers rukt op en zorgt ervoor dat de bal bij Oscar Fraulo komt. De Deen probeert het. De hoek is lastig, de Twentse goalie kiest goed positie: de bal eindigt in de handen van Lars Unnerstall.

▶️ De bal rolt weer

46

De tweede helft is begonnen in Enschede, waar beide ploegen zijn begonnen aan de tweede helft met de elf spelers die het eerste deel eindigden. 

⏸️ Rust

45

Het is rust in Overijssel, waar FC Twente vlak voor de break nog een dijk van een kans op de gelijkmaker krijgt. Maar gelukkig: die bal gaat voorlangs. En dus gaat FC Utrecht met een voorsprong de rust in.

💥 El Karouani redt

44

FC Twente komt er snel en gevaarlijk uit en er ontstaat een kans voor Ricky van Wolfswinkel. Souffian El Karouani staat goed gepositioneerd en werkt de bal weg.

⚽️ GOAL! 0-1!

29

En daar is de voorsprong!

FC Utrecht aan de leiding in Enschede. En dat dankzij een doelpunt van Jens Toornstra. Hij krijgt in de zestienmeter de bal voor zijn voeten en denkt vervolgens niet al te lang na: schieten! Raak! FC Twente 0, FC Utrecht 1!

🔃 Okkels vervangt Booth

22

Een noodgedwongen wissel bij FC Utrecht. Taylor Booth raakt geblesseerd. De Amerikaan wordt vervangen door Jeppe Okkels.

🧤 Branderhorst redt!

13

Wat een save van Mattijs Branderhorst!

De goalie moet aan de bak als Ricky van Wolfswinkel van dichtbij een schietkans krijgt. De doelman van FC Utrecht doorziet de bedoeling van de ervaren spits en ronselt de bal uit de bovenhoek.

💥 Uitgelezen kans

12

Een uitgelezen kans op de openingstreffer: Jens Toornstra krijgt 'm. Maar na een handige pass van Sam Lammers schiet FC Utrecht's aanvallende middenvelder de bal voorlangs. 

👀 Aftasten

8

Aftasten, dat is het in de openingsfase van de wedstrijd.

FC Utrecht komt al wel enkele keren in de buurt van het doel van Lars Unnerstall, maar buitenspel gooit roet in het eten. 

▶️ Game on!

1

De wedstrijd is begonnen! In Enschede, onder een grijs wolkendek en in de regen, speelt FC Utrecht in de eerste helft richting het uitverkochte uitvak, en na de break dus in de richting van Vak-P.

📸 Warming-up in volle gang

11.53 uur

Langzaam maar zeker stroomt De Grolsch Veste vol. Op het veld is ondertussen de warming-up in volle gang.

📋 De elf van de Tukkers

11.33 uur

Trainer Joseph Oosting van FC Twente heeft de volgende elf spelers in zijn basisploeg gezet vandaag: Lars Unnerstall; Mees Hilgers, Robin Pröpper, Gijs Smal, Carel Eiting, Ricky van Wolfswinkel, Sem Steijn, Michel Vlap, Younes Taha, Joshua Brenet, Michal Sadilek. 

👀 Veldinspectie

11.12 uur

De spelers en stafleden van FC Utrecht zijn gearriveerd in De Grolsch Veste, waar ze na aankomst het veld hebben bekeken. De mat ligt er mooi bij, hier in Enschede.

📋 De Utrechtse basiself

10.50 uur

Dit is ‘m: de opstelling van FC Utrecht voor FC Twente-uit. Ten opzichte van het thuisduel van vorige week met Fortuna Sittard één wijziging: Oscar Fraulo staat nu aan de start.

Doelman Andreas Dithmer maakt voor het eerst deel uit van de wedstrijdselectie van het vlaggenschip van FC Utrecht. Eergisteren won hij met Jong FC Utrecht in Friesland nog met 4-2 van SC Cambuur.

📺 Jans en Branderhorst blikken vooruit

10.30 uur

“Ik heb drie sportief geweldige jaren daar gehad”, blikt de FC Utrecht's Hoofdtrainer Ron Jans terug op zijn periode als trainer bij FC Twente. “Niet alleen ik, maar ook samen met mijn vrouw in De Lutte geweldige jaren gehad qua wonen. Ik ken iedereen hartstikke goed, vind het heerlijk om terug te komen. Alleen ik hoop dat we aan het eind van de wedstrijd worden uitgefloten”, glimlacht Jans.

Bekijk de volledige voorbeschouwing op FC Twente - FC Utrecht:

📸 Bestemming bereikt

10.13 uur

Na een autorit over een rustige snelweg is de mediacrew van FC Utrecht gearriveerd in Enschede. De hoogste tijd voor een kijkje in de Grolsch Veste.

🗣️ Verrips over het record van 1991

08.30 uur

Eén van de vaste krachten in het team van seizoen 1990/1991, dat destijds 13 Eredivisieduels op rij ongeslagen bleef en daarmee een clubrecord neerzette: Herman Verrips. De verdediger van weleer aan het woord over het record van toen, en de ploeg van nu:

⚔️ Matchday

08.00 uur

Zondag, wedstrijddag. FC Utrecht reist vandaag af naar Enschede, waar FC Twente-uit om 12.15 uur begint. Een bijzondere dag voor Ron Jans, die voordat hij bij de Utrechtse FC aan de slag ging in Enschede voor de groep stond.