fc-utrecht-logo

4 - 0

Fortuna Sittard

FC Utrecht evenaart record met klinkende zege op Fortuna Sittard

FC Utrecht heeft Fortuna Sittard met klinkende cijfers verslagen. In Stadion Galgenwaard eindigt het duel met de Limburgers in 4-0. Namens FC Utrecht waren Othmane Boussaid, Sam Lammers en Taylor Booth (twee keer) trefzeker. Het clubrecord van 13 wedstrijden achter elkaar ongeslagen in de Eredivisie is daarmee geëvenaard.

Liveblog laatst geupdate om:
11-02-2024 om 18.59

🎙️ Hoofdtrainer Ron Jans reageert

18.13 uur

FC Utrecht heeft vanmiddag (zondag) drie punten gepakt tegen Fortuna Sittard. In Stadion Galgenwaard werd dankzij de 4-0 overwinning ook een record geëvenaard: 13 wedstrijden op rij is FC Utrecht ongeslagen.

Sam Lammers bekroond

17.40 uur

Uitgeroepen tot Uitblinker van de Wedstrijd vanmiddag: Sam Lammers!

 

Karakteristieken

17.24 uur

De karakteristieken van de 4-0 overwinning van FC Utrecht op de Limburgers vind je hier:

FC Utrecht – Fortuna Sittard 4-0 (1-0)
21. Taylor Booth 1-0
70. Othmane Boussaid 2-0
75. Taylor Booth 3-0
78. Sam Lammers 4-0

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.

Toeschouwers: 18.463

Gele kaarten: -

Opstelling FC Utrecht:
Mattijs Branderhorst: Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Nick Viergever, Souffian El Karouani (81. Tim Handwerker); Ryan Flamingo (85. Can Bozdogan), Zidane Iqbal (66. Oscar Fraulo), Jens Toornstra (66. Victor Jensen); Taylor Booth, Sam Lammers, Othmane Boussaid (81. Jeppe Okkels).

Opstelling Fortuna Sittard:
Michael Verrips; Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Dimitrios Siovas (46. Mitchell Dijks), Siemen Voet; Alen Halilovic (73. Iman Griffith), Deroy Duarte, Arianit Ferati, Justin Lonwijk (73. Inigo Cordoba); Kaj Sierhuis (85. Ragnar Oratmangoen), Kristoffer Peterson (46. Alessio de Cruz).

📊 De statistieken

17.14 uur

De statistieken die horen bij deze editie van FC Utrecht - Fortuna Sittard.

AFGELOPEN!

90

13 wedstrijden achter elkaar ongeslagen!

🔃 Wissels aan de kant van FC Utrecht.

87

Inmiddels heeft FC Utrecht, verdeeld over twee wisselbeurten, flink wat wijzingen aan het elftal toegebracht. Souffian El Karouani, Othmane Boussaid en Ryan Flamingo hebben het veld verlaten. Voor hen in de plaats kwamen Tim Handwerker, Jeppe Okkels en Can Bozdogan.

Voor Tim en Jeppe betekent dat hun debuut voor FC Utrecht. Gefeliciteerd mannen! Goed om jullie op het veld te zien.

🔃 Laatste wissel bij Fortuna.

85

Kaj Sierhuis gaat eruit. Zijn vervanger is Ragnar Oratmangoen.

Wat een goal!

80

Wat een waanzinnig doelpunt!

Vanuit een onmogelijke hoek werkt Sam Lammers de bal in de korte hoek snoeihard in het doel van Fortuna Sittard. Kent u de goal van Arjen Robben tegen Frankrijk op het EK 2008? Nou, hier een kopie.

⚽️ En dat is drie!

75

3-0 voor FC Utrecht! De afvallende bal wordt door Taylor Booth tegen de touwen gewerkt!

 

🔃 Dubbele wissel bij Fortuna

72

Fortuna Sittard gaat voor de tweede keer wisselen vandaag. Alen Halilovic en Justin Lonwijk hebben het veld verlaten. Voor hen in de plaats kwamen Inigo Cordoba en Iman Griffith.

⚽️ 2-0!

70

FC Utrecht verdubbelt de voorsprong!

Definitie van teamwork: Hidde ter Avest stoomt op langs de achterlijn, legt de bal op Victor Jensen die 'm vervolgens weer doorspeelt naar Othmane Boussaid. De Belg neemt aan en tikt 'm netjes achter Michael Verrips. 2-0!

 

🔃 Eerste wissels.

66

De eerste wissels bij FC Utrecht. Jens Toornstra en Zidane Iqbal verlaten het veld. Voor hen in de plaats komen Oscar Fraulo en Victor Jensen.

Kopkans!

61

De eerste kans voor FC Utrecht in de tweede helft is een feit. De kopbal van Mike van der Hoorn eindigt alleen klemvast in de handen van Michael Verrips.

De tweede helft is onderweg!

46

FC Utrecht begint ongewijzigd aan de tweede helft. Bij Fortuna Sittard twee wissels. Kristoffer Peterson en Dimitrios Siovas blijven in de kleedkamer achter, zij worden vervangen door Alessio da Cruz en Mitchell Dijks.

Rust

45

Het is rust. FC Utrecht en Fortuna Sittard gaan met een 1-0 tussenstand de kleedkamers in.

 

Wat een kans!

29

Een behoorlijke kans voor FC Utrecht. Het is Souffian El Karouani die de bal ontvangt, na een heerlijke crosspass van Jens Toornstra. De linksback van FC Utrecht geeft de bal voor richting Sam Lammers. Lammers controleert de bal en werkt 'm richting de kruising van het Limburgse doel. Met een heuse zweefduik voorkomt Michael Verrips de 2-0.

⚽️ GOAAAAAALL!!

21

FC Utrecht komt op 1-0!

Sam Lammers met een heerlijke steekbal op Taylor Booth. De Amerikaan schuift de bal vervolgens zeer koel achter doelman Michael Verrips.

2 wedstrijden, 4 doelpunten!

Kwartier onderweg.

15

FC Utrecht - Fortuna Sittard is 15 minuten oud. De kansen in de wedstrijd zijn nog spaarzaam. De tussenstand is daarom ook nog steeds ongewijzigd: 0-0.

 

▶️ We zijn van start!

1

FC Utrecht speelt in de eerste helft in de richting van de Cityside.

Come on boys!

Bunnikside uitverkocht

14.16 uur

Voor de negende keer dit seizoen is de Bunnikside uitverkocht. Hulde!

 

Let's go!

13.55 uur

Succes Mattijs!

📝 De opstelling van Fortuna Sittard

13.34 uur

De opstelling van Fortuna Sittard:

Michael Verrips, Siemen Voet, Deroy Duarte, Kristoffer Peterson, Kaj Sierhuis, Alen Halilovic, Ivo Pinto, Rodrigo Guth, Arianit Ferati, Justin Lonwijk, Dimitrios Siovas.

Opstelling!

13.15 uur

De basiself van FC Utrecht:

In de opstelling van de Utrechtse FC wel twee nieuwe gezichten. Mattijs Branderhorst staat door afwezigheid van Vasilis Barkas onder de lat. Zidane Iqbal zien we weer terug in de basis en Devin Remie maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie van Ron Jans. Goed om je weer terug te zien in de wedstrijdselectie: Marouan Azarkan!

 

Unbeaten.

12.11 uur

FC Utrecht is al 12 wedstrijden achter elkaar ongeslagen in de Eredivisie. Vandaag hebben de mannen van Ron Jans de kans om het record uit 1991, 13 wedstrijden achter elkaar ongeslagen, te evenaren. Welke 12 wedstrijden waren dat dan? Een overzicht:

FC Utrecht 4-3 Ajax
Fortuna Sittard 0-0 FC Utrecht
FC Utrecht 1-1 FC Twente
FC Utrecht 2-2 Excelsior
Sparta Rotterdam 1-2 FC Utrecht
FC Utrecht 1-1 AZ
Go Ahead Eagles 0-2 FC Utrecht
FC Utrecht 1-1 RKC Waalwijk
Vitesse 0-0 FC Utrecht
FC Utrecht 1-1 PSV
Excelsior 1-1 FC Utrecht
FC Utrecht 4-2 FC Volendam

'En nu wil je door'

11.13 uur

De ultieme voorbereiding voor FC Utrecht - Fortuna Sittard: de Match Preview.

In de nieuwste Match Preview blikken we vooruit op het duel met de Limburgers aan de hand van de belangrijkste feitjes en weetjes. Daarnaast spraken we in het FC Utrecht Topsportcentrum Hoofdtrainer Ron Jans en Ryan Flamingo.

👀 Collectors item!

10.46 uur

Vergeet niet om 'm vandaag te scoren: de Mark van der Maarel hard cup!

📸 Home sweet home.

10.03 uur

Een kijkje hoe Stadion Galgenwaard erbij ligt.

⚖️ Gözübüyük heeft de leiding

9.29 uur

Serdar Gözübüyük is vanmiddag de scheidsrechter bij FC Utrecht - Fortuna Sittard. Hij wordt geassisteerd door Erwin Zeinstra en Johan Balder. Laurens Gerrets is de vierde official. De videoscheidsrechter: Marc Nagtegaal. Zijn assistent is Thomas Krijt.

 

FC Utrecht TV 📺

9.01 uur

Wil je nog iets leuks kijken voordat je naar het stadion vertrekt? Kijk dan de nieuwste aflevering van FC Utrecht TV!

in deze aflevering genieten we nog even na van de vermakelijke 4-2 overwinning op FC Volendam, inclusief die memorabele hattrick van Taylor Booth. Maar we zijn ook twee keer te gast op Sportcomplex Zoudenbalch: als eerste voor de pot van FC Utrecht O18 tegen PSV O18, en daarna om Jong FC Utrecht te zien spelen tegen Jong Ajax. Met Zidane Iqbal en Victor Jensen blikken we niet alleen vooruit op Fortuna Sittard-thuis, maar hebben we het ook over de knappe ongeslagen reeks, de twee nieuwste Deense aanwinsten van FC Utrecht én natuurlijk de persoonlijke doelen van Iqbal en Jensen.

⚽️ Ook matchday voor FC Utrecht Vrouwen!

8.28 uur

FC Utrecht Vrouwen trapt de Utrechtse voetbalzondag af. Voordat FC Utrecht’s eerste elftal vanmiddag om 14.30 uur tegen Fortuna Sittard speelt in Stadion Galgenwaard, kruist het team van Hoofdtrainer Linda Helbling vanaf 12.15 uur de degens met PSV Vrouwen op Sportcomplex Zoudenbalch.

MATCHDAY!

8.00 uur

Zondag is ons daggie.