Doelpuntloos gelijkspel voor FC Utrecht Vrouwen in Friesland

04 februari 2024

sc Heerenveen Vrouwen en FC Utrecht Vrouwen houden elkaar in balans: 0-0

Na de spectaculaire overwinning op Telstar Vrouwen vorige week, stond vandaag (zondag) een uitduel tegen sc Heerenveen op het programma voor FC Utrecht Vrouwen. Op Sportpark Skoatterwâld kwam de ploeg van Linda Helbling niet verder dan 0-0 tegen de hekkensluiter van de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Het is FC Utrecht dat de boventoon voert en veel kansen creëert. Onder andere Sophie Cobussen, Lotje de Keijzer en Liza van der Most zijn dichtbij een doelpunt. sc Heerenveen duikt nog een aantal keer gevaarlijk op voor het doel van FC Utrecht, maar stuit steeds op FC Utrecht-goalie Febe Copier. De laatste tien minuten van de wedstrijd blijft FC Utrecht aandringen en voert Helbling de nodige wissels door om nog meer druk te zetten. Echter wil de bal er niet in voor de Utrechters. Als scheidsrechter Jan van Es fluit voor het eind van de wedstrijd, kunnen beide ploegen een punt bijschrijven. Hierdoor blijft FC Utrecht op de zesde plek in de ranglijst staan, met 21 punten uit veertien wedstrijden.

PSV op bezoek
Volgende week speelt de ploeg van Hoofdtrainer Linda Helbling op Sportcomplex Zoudenbalch. PSV Vrouwen, dat momenteel op de derde plek staat, komt op bezoek in Utrecht. Tickets voor dit duel zijn verkrijgbaar via de kaartverkooppagina van FC Utrecht Vrouwen.

 

sc Heerenveen Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen (0-0)

Gele kaarten: Sophie Cobussen (FC Utrecht), Bernice Thurkow (sc Heerenveen)

Scheidsrechter: Jan van Es

Opstelling sc Heerenveen:
Jasmijn Resink; Sanne van der Velden, Chantal Schouwstra, Fenna Meijer, Dewi Snipper; Iris Teijema, Jet van Beijeren, Ana Nassette; Janneke Ennema, Lyanne Iedema (85. Lisanne Dik), Bernice Thurkow (79.Elize van Vlisteren).

Opstelling FC Utrecht:
Febe Copier; Liza van der Most, Ilse van der Zanden, Lena Mahieu (84. Judith Roosjen), Amber Visscher (46. Gera op den Kelder); Joni Paliama (59. Elisha Kruize), Marthe Munstermann, Nurija van Schoonhoven; Sophie Cobussen (72. Femke Prins), Eshly Bakker (72. Sam de Jong), Lotje de Keijzer.