Doelman Andreas Dithmer op huurbasis naar FC Utrecht

01 februari 2024

Domstedelingen lenen Deense goalie (18) van FC Kopenhagen.

Keeper Andreas Dithmer speelt de rest van dit seizoen voor Jong FC Utrecht. De 18-jarige doelman wordt gehuurd van FC Kopenhagen en wordt bij de Utrechtse FC toegevoegd aan de beloftenploeg. In de overeenkomst is een optie opgenomen die het mogelijk maakt de Deense sluitpost na deze jaargang definitief over te nemen.

De in Kopenhagen geboren Dithmer neemt bij Hellerup IK voor het eerst plaats onder de lat. In de zomer van 2018 maakt hij de overstap naar FC Kopenhagen en bij die Deense topclub doorloopt hij vanaf dat moment de jeugdopleiding. De goalie speelt met het Onder 19-team van FC Kopenhagen niet alleen in de Deense jeugdcompetitie, maar doet ook ervaring op in de UEFA Youth League. Regelmatig maakt hij deel uit van de wedstrijdselectie van het eerste team van FC Kopenhagen, maar een debuut blijft vooralsnog achterwege.

Op het voetbalpalmares van Dithmer prijken bovendien jeugdinterlands. De keeper komt uit voor Denemarken Onder 17 en Onder 18.

“Nadat we Calvin Raatsie verhuurden aan Roda JC Kerkrade zodat hij daar in een eerste elftal wekelijks speelminuten kan maken en vervolgens geconfronteerd werden met de blessure van Kevin Gadellaa, ontstond de behoefte om het keepersbestand van Jong FC Utrecht weer aan te vullen”, legt Technisch Manager Tim Gilissen uit. “Dat doen we nu met Andreas, een jonge en talentvolle doelman die we al een tijdje volgden. Hij zocht naar een podium om zich te laten zien en wij kunnen hem dat bieden. In de huurovereenkomst met FC Kopenhagen is ook een koopoptie opgenomen, zodat we de mogelijkheid hebben de samenwerking te verlengen als die goed bevalt.”