fc-utrecht-logo

4 - 2

Logo FC Volendam

Broedertwist in Utrechts voordeel beslist

FC Utrecht heeft FC Volendam in Stadion Galgenwaard met 4-2 verslagen. De ‘Booth Battle’ werd daarmee in het voordeel van Taylor beslist. Zijn jongere broer Zach scoorde weliswaar één keer namens de Volendammers, FC Utrecht’s Taylor was liefst drie keer trefzeker.  

Liveblog laatst geupdate om:
09-02-2024 om 11.54

🖍️ We've got your back, kids! 🙌

19.14 uur

🎙️ 'Als FC Utrecht daarheen gaat winnen ze altijd'

18.45 uur

Hoofdtrainer Ron Jans geeft zijn reactie na afloop van FC Utrecht - FC Volendam.

📸 Wedstrijd in beeld

17.20 uur

FC Utrecht - FC Volendam, door de lens van onze fotograaf:

👏 Booth bekroond

17.01 uur

Uitgeroepen tot Uitblinker van de Wedstrijd vanmiddag, hoe kan het eigenlijk ook anders: Taylor Booth.

Booth is de vierde Amerikaan die een hattrick heeft gescoord in de Eredivisie. Earnest Stewart, Michael Bradley en Jozy Altidore gingen hem voor.

📊 Statistieken

16.44 uur

Een pak meer schoten op doel, veel meer balbezit: er valt niets op de zege van FC Utrecht af te dingen, zo laten de statistieken zien.

📖 Karakteristieken

16.39 uur

Een memorabele pot: FC Utrecht - FC Volendam. Dit zijn de karakteristieken die bij de partij horen:

FC Utrecht - FC Volendam 4-2 (2-1)
9. Zach Booth 0-1
38. Taylor Booth 1-1
45. Nick Viergever 2-1
54. Josh Flint 2-2
57. Taylor Booth 3-2
84. Taylor Booth 4-2

Gele kaarten: Othmane Boussaid, Mike van der Hoorn (FC Utrecht), Josh Flint (FC Volendam).

Toeschouwers: 20.161.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Utrecht:
Vasilis Barkas; Hidde ter Avest (89. Niklas Vesterlund), Mike van der Hoorn (46. Zidane Iqbal), Nick Viergever, Souffian El Karouani; Ryan Flamingo, Oscar Fraulo (46. Can Bozdogan), Jens Toornstra (75. Victor Jensen); Taylor Booth (89. Ole Romeny), Sam Lammers, Othmane Boussaid. 

Opstelling FC Volendam:
Mio Backhaus; Oskar Buur, Benaissa Benamar, Damon Mirani (68. Vivaldo), Alex Guessand (30. Josh Flint), George Cox (80. Darius Johnson); Calvin Twigt (80. Robin Maulun), Milan de Haan (68. Quincy Hoeve), Luke Le Roux; Bilal Ould-Chikh, Zach Booth (80. Garang Kuol).

⏱️ Afgelopen!

90

De wedstrijd zit erop, FC Utrecht pakt de volle buit. En verlengt daarmee de ongeslagen serie met wéér een partij. Het team van Hoofdtrainer Ron Jans is nu twaalf duels zonder nederlaag in de Eredivisie.

🔃 Dubbele wissel

89

Niklas Vesterlund maakt zijn debuut voor FC Utrecht. Hij vervangt Hidde ter Avest.

En ook: een staande ovatie voor hattrick-held Taylor Booth, die door Ole Romeny wordt afgelost.

⚽️ 4-2! En weer Booth!

84

En dat is drie, voor Taylor Booth!

De Amerikaan trekt vanaf de linkerflank naar binnen en haalt uit. Hard, zuiver, raak! Zijn derde doelpunt van de middag betekent de 4-2 voor FC Utrecht!

🔃 Drievoudige wissel

80

Nu een drievoudige wissel bij FC Volendam, dat Robin Maulun, Guarang Kuol en Darius Johnson brengt als vervangers van George Cox, Zach Booth en Calvin Twigt.

🔃 Jensen komt erin

75

Ook een verse kracht nu in de ploeg bij FC Utrecht: Victor Jensen lost Jens Toornstra af.

🔃 Twee Volendamse wissels

68

FC Volendam grijpt in. De aanvallers Vivaldo en Quincy Hoeve komen in de Noord-Hollandse ploeg als vervangers van Milan de Haan en Damon Mirani.

⚽️ 3-2!

57

Het is alweer raak!

FC Utrecht heeft de voorsprong weer te pakken! Jens Toornstra met een mooie actie, en hij weet met een afgemeten pass Taylor Booth te vinden. Met een bekeken balletje achter zijn standbeen langs zorgt de Amerikaan met zijn tweede doelpunt van de middag voor de 3-2!

⚽️ 2-2...

54

Het staat weer gelijk.

Bilal Ould-Chikh verdient namens FC Volendam een corner. De hoekschop wordt genomen, de bal komt voor de voeten van Josh Flint en hij werkt binnen: 2-2.

🔃 Tweede helft begonnen!

46

De tweede helft is begonnen!

Twee wissels halverwege bij FC Utrecht, waar Can Bozdogan en Zidane Iqbal in de ploeg zijn gekomen. Zij zijn de vervangers van Oscar Fraulo en Mike van der Hoorn.

⏸️ Tijd voor een korte break

45

Het is rust in Stadion Galgenwaard, waar FC Utrecht dankzij doelpunten van Taylor Booth en Nick Viergever een 0-1 achterstand in rap tempo heeft omgebogen naar een 2-1 voorsprong.

⚽️ GOAL! 2-1!

45

En daar is ook de 2-1!

Een heerlijke voorzet van Jens Toornstra, en daarna klaart aanvoerder Nick Viergever de rest van de klus! FC Utrecht op voorsprong!

⚽️ GOAL! 1-1!

38

Ja! Goal! 

FC Utrecht komt op gelijke hoogte! Maakte net Zach Booth namens FC Volendam nog de 0-1, nu schiet zijn oudere broer Taylor Booth namens FC Utrecht prachtig raak. De bal vliegt de verre hoek in: 1-1!

🟨 Ook Van der Hoorn het boekje in

38

Ook Mike van der Hoorn loopt tegen een gele kaart aan. Hij haalt de angel uit een Volendamse aanval en moet dat bekopen met geel.

🟨 Boussaid bestraft

35

De eerste gele kaart van de partij is nu ook een feit. Bilal Ould-Chikh ontsnapt aan Othmane Boussaid, en de aanvaller van FC Utrecht trekt de speler van FC Volendam onderuit. 

🔃 Volendamse wissel

30

Binnen een half uur de eerste wissel van de partij, en wel aan de kant van FC Volendam. Daar neemt Josh Flint de plek over van Axel Guessand.

🧤 Backhaus redt opnieuw

20

De volgende kans voor FC Utrecht dient zich al direct aan. Jens Toornstra krijgt de bal in de zestien voor zijn voeten. Zijn schot wordt gekeerd door Mio Backhaus.

💥 Lammers met een kans

19

Een dijk van een kans voor Sam Lammers, die de bal voor zijn voeten krijgt in de Volendamse zestien. De spits haalt uit, keeper Mio Backhaus houdt tegen.

⚽️ 0-1...

9

FC Volendam komt op voorsprong. Na een actie van Bilal Ould-Chikh krijgen de Noord-Hollanders een hoekschop. Vanuit die corner komt de bal voor de voeten van Zach Booth. De Amerikaan is van dichtbij trefzeker: 0-1.

💥 Bijna raak!

4

Twee kansen voor FC Utrecht in de openingsfase. De eerste is voor Oscar Fraulo, wiens schot via een Volendams been naast het doel eindigt.

Daarna een joekel van een mogelijkheid voor Nick Viergever. De captain van FC Utrecht werkt de bal van dichtbij net naast de goal.

▶️ We zijn van start!

1

In een andermaal drukbezocht Stadion Galgenwaard is de wedstrijd begonnen.

FC Utrecht speelt in de eerste helft in de richting van de Cityside en treft een defensief ingestelde opponent: FC Volendam start met vijf verdedigers aan de partij.

👀 Ondertussen op het Fanplein

14.22 uur

Dolle pret voor jong én oud, en dan moet de wedstrijd zelfs nog beginnen!

🚏 Eregasten gearriveerd!

14.05 uur

Bezochten de spelers, speelsters en stafleden van FC Utrecht eerder deze week nog het Wilhelmina Kinderziekenhuis; vandaag zijn de rollen omgedraaid.

Vanuit skyboxen van de Business Club Leden van FC Utrecht bekijken de kids vandaag als echte vips de wedstrijd. 

📖 De voorpagina van Valentijn

14.01 uur

De cover van de FC Today van vandaag is, geheel in lijn met het Kids Day-thema natuurlijk, ontworpen door Valentijn. Hij is 11 jaar en komt uit Zeist.

Mooi gemaakt, Valentijn! 

👀 De elf van FC Volendam

13.32 uur

Ook FC Volendam heeft de opstelling voor de wedstrijd van vandaag bekendgemaakt. Het basisteam van de bezoekers: Mio Backhaus; Oskar Buur, Damon Mirani, George Cox, Benaissa Benamar, Zach Booth, Luke Le Roux, Bilal Ould-Chikh, Calvin Twigt, Milan de Haan, Axel Guessand.

📋 Opstelling

13.19 uur

De basiself van FC Utrecht is ten opzichte van vorige week én de week daarvoor ongewijzigd.

In de wedstrijdselectie van de Utrechtse FC wel twee nieuwe gezichten. De eerder deze week aangetrokken Jeppe Okkels en Niklas Vesterlund maken voor het eerst deel uit van de wedstrijdkern. Daarin is middenvelder Zidane Iqbal weer teruggekeerd. Hij ontbrak de afgelopen weken omdat hij met de nationale ploeg van Irak deelnam aan de AFC Asian Cup.

📺 Match Preview

11.59 uur

De ultieme voorbereiding op FC Utrecht - FC Volendam: de Match Preview. Met tal van leuke feitjes en weetjes en bovendien: Hoofdtrainer Ron Jans én aanvaller Taylor Booth over hun verwachtingen van de wedstrijd van vanmiddag.

⚖️ Lindhout heeft de leiding

11.56 uur

Allard Lindhout is vanmiddag de scheidsrechter bij FC Utrecht - FC Volendam. Hij wordt geassisteerd door Rob van de Ven en Charl Schaap. Stan Teuben is de vierde official. De videoscheidsrechter: Ingmar Oostrom. Zijn assistent is Nils van Kampen.

📺 FC Utrecht TV

11.51 uur

De spelers, speelsters en stafleden van FC Utrecht brachten deze week een bezoek aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Dat en nog veel meer zie je in een nieuwe aflevering van FC Utrecht TV:

⚽️ Ook matchday voor FC Utrecht Vrouwen

11.30 uur

Succes in Friesland, FC Utrecht Vrouwen!

🏡 Home sweet home

11.00 uur

Een kijkje in Stadion Galgenwaard:

📆 FC Utrecht op 4 februari

10.43 uur

FC Utrecht speelt door de jaren heen al flink wat keren op 4 februari.

De vorige keer? Precies een jaar geleden. Dan komt sc Heerenveen op bezoek in Stadion Galgenwaard. Het wordt 1-0 voor FC Utrecht. Tasos Douvikas is de matchwinner.

Een ander behoorlijk memorabel duel dat FC Utrecht op 4 februari speelt: PSV-uit, in de kwartfinale van de KNVB Beker in 2016. Dankzij goals van Bart Ramselaar en Sébastien Haller zegevieren de Utrechters: 1-3.

Om er nog eentje uit te pikken: de match die FC Utrecht op 4 februari 2009 speelt. De Graafschap wordt dan met 3-0 verslagen in Stadion Galgenwaard. De gevierde man: Cedric van der Gun. Hij maakt alle doelpunten die dag.

👏 Bunnikside uitverkocht

10.32 uur

Het laatste kaartje voor de Bunnikside ging gistermiddag over de toonbank.

Nog geen ticket, maar wel zin om straks te komen kijken? Geen zorgen! Voor de Cityside, Noordtribune en Zuidtribune zijn nog kaarten verkrijgbaar!

🇺🇸 The Booth Battle: Taylor 🆚 Zach

09.57 uur

Een wel heel speciaal onderonsje, straks in Stadion Galgenwaard. Natuurlijk: FC Utrecht – FC Volendam. Maar dus ook: Taylor Booth – Zach Booth. Een échte broedertwist.

Eerder deze week waren de broers uit Utah te gast in Stadion Galgenwaard om vooruit te blikken op de bijzondere wedstrijd van dit weekend. Over hoe het is om tegen elkaar te spelen, maar ook over hun dromen en doelen. Zoals: van de partij zijn bij het WK van 2026.

👕 Unieke shirts

09.27 uur

Unieke shirts zijn het, de tricots die de spelers van FC Utrecht vandaag dragen. Collector's items bovendien, die binnenkort geveild worden. De opbrengst van die veiling komt ten goede aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis.

⚔️ Matchday!

08.00 uur

Drie keer speelt FC Utrecht thuis in de maand februari. Te beginnen met vandaag: FC Volendam komt op bezoek.