Beloftenploeg jaagt na zege in Friesland op succes op eigen veld

26 februari 2024

Jong FC Utrecht speelt vanavond (maandag) tegen TOP Oss.

Jong FC Utrecht neemt het vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch op tegen TOP Oss. In het thuisduel met de Brabanders willen de Utrechtse talenten de tijdens de vorige speelronde geboekte zege op SC Cambuur een goed vervolg geven. De bal gaat in Utrecht om 20.00 uur rollen.

Twee treffers van Jesse van de Haar, een doelpunt van Adrian Blake én een goal van Lynden Edhart. Jong FC Utrecht was op stoom en op schot tijdens de vorige speelronde. In Friesland boekte het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren de eerste uitzege van dit seizoen. Onder toeziend oog van 9.462 toeschouwers won Jong FC Utrecht van SC Cambuur: 2-4.

Vijfde zege
Voor de Utrechtse talenten was het de vijfde overwinning van de jaargang. Eerder dit seizoen versloeg Jong FC Utrecht ook FC Groningen, Roda JC Kerkrade, SC Cambuur (niet alleen uit dus, maar ook thuis) en De Graafschap. Mede dankzij die vergaarde punten vinden de Domstedelingen zichzelf bij aanvang van speelronde 27 terug op de zeventiende plek in de Keuken Kampioen Divisie, waarin TOP Oss de hekkensluiter is.

Nederlaag in heenduel
Met Tot Ons Plezier uit Oss heeft Jong FC Utrecht nog een sportief appeltje te schillen. Eerder dit seizoen verloren de Utrechters namelijk in Oss met 2-0 van TOP, waarvoor toen Joshua Zimmerman en Maxim van Peer tot scoren kwamen.

Nog nooit een gelijkspel
Dat bij die partij een winnaar uit de bus kwam, was geen verrassing: geen van de vijftien onderonsjes tussen Jong FC Utrecht en TOP Oss eindigde in de Eerste Divisie namelijk onbeslist. Van die vijftien duels won Jong FC Utrecht er vijf, en daarvan vier op eigen veld. De laatste thuiszege van de Utrechtse talenten op de Ossenaren dateert van 10 april 2023. Het werd 4-2: Mees Rijks, Milan Hilderink (eigen goal), Tobias-Augustinus Jensen en Jesse van de Haar verzorgden de Utrechtse doelpuntenproductie.

Weerzien met onder anderen Troupée en Havekotte
TOP Oss is behoorlijk goed in vorm, de laatste weken. Het team van oefenmeester Ruud Brood won drie van de laatste vijf gespeelde partijen. Telstar (1-0), SC Cambuur (1-2) en Jong Ajax (2-1) werden geklopt door de Brabanders, die drie spelers in de gelederen hebben die vaker dan één keer scoorden deze jaargang: Konstantinos Doumtsios, Roshon van Eijma (allebei vier goals) en topscorer Arthur Allemeersch: vijf treffers. Tot de selectie van de Ossenaren behoren onder anderen de oud-(jeugd)spelers van FC Utrecht Giovanni Troupée, Selim Can Sönmez, Karim Loukili en Mike Havekotte.

Tickets online en aan de kassa’s
Kaarten voor Jong FC Utrecht – TOP Oss zijn ONLINE en aan de kassa’s bij Sportcomplex Zoudenbalch verkrijgbaar. Er is vrije kaartverkoop. Gouden Seizoenkaarthouders kunnen de wedstrijd gratis bezoeken met een vrijkaartje dat zij via DEZE LINK kunnen bestellen.

Live updates via Instagram Stories en X
Niet van de partij, maar wel benieuwd naar het verloop van Jong FC Utrecht – TOP Oss? FC Utrecht doet live verslag via X en Instagram Stories. Bovendien is de wedstrijd rechtstreeks te zien op ESPN 4.