Louter Limburgse opponenten trof Jong FC Utrecht tot nu toe dit seizoen. Het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren ging onderuit in Maastricht tegen MVV (3-0), maar pakte in Utrecht tegen VVV-Venlo en in Kerkrade tegen Roda JC een punt. Beide partijen eindigden in 0-0.

Na Limburgse Weken nu twee beloftenonderonsjes
Na die Limburgse Weken wacht Jong FC Utrecht nu een dubbele ontmoeting met beloftenteams. Is vanavond Jong Ajax de tegenstander op Sportcomplex Zoudenbalch, over precies een week komt Jong AZ op bezoek in Utrecht. Beide eerdere ontmoetingen met die teams verloor Jong FC Utrecht dit seizoen met het kleinst mogelijke verschil. In Wijdewormer was Jong AZ met 1-0 te sterk, in Amsterdam werd het 2-1 voor Jong Ajax. De Utrechtse talenten, die op eigen veld dit seizoen onder meer FC Groningen, Roda JC Kerkrade en SC Cambuur versloegen, zullen er alles aan gelegen zijn deze keer als winnaar uit de strijd te komen.

Vier keer de volle mep
Vier keer won Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie op eigen veld van Jong Ajax: met 2-1 in 2017/2018, met 4-3 in 2018/2019 en met 1-0 in het afgelopen seizoen. Maar de meest in het oog springende thuiszege van de Utrechtse talenten op de Amsterdamse beloftenploeg is die van 10 februari 2020. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het toen 7-2 voor Jong FC Utrecht, dankzij doelpunten van Odysseus Velanas (2), Tommy St. Jago, Jonas Arweiler, Hicham Acheffay, Justin Lonwijk en Jeredy Hilterman.

Jong Ajax bezig aan sterke serie
Van de laatste elf competitiewedstrijden verloor Jong Ajax er slechts één: thuis tegen FC Groningen (0-1). De Amsterdammers speelden hun vorige twee partijen gelijk, respectievelijk thuis tegen FC Dordrecht (2-2) en uit tegen Willem II (1-1).

Geen kaartverkoop meer
De kaartverkoop voor Jong FC Utrecht – Jong Ajax is gisteravond reeds gesloten. Sportcomplex Zoudenbalch gaat vanavond, voor wie een ticket heeft, vanaf 19.00 uur open.

Live te volgen via socials
Niet van de partij? Jong FC Utrecht – Jong Ajax is live te volgen via de socialmediakanalen van FC Utrecht, zoals X en Instagram Stories.