Beloften op bezoek bij bekerstuntploeg SC Cambuur

16 februari 2024

Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) in actie in Friesland.

Het beloftenteam van FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) in Friesland tegen SC Cambuur. Het vermoedelijk het laatste duel van een FC Utrecht-team in het Cambuur Stadion begint om 20.00 uur.

Het is de Wedstrijd van de Strafschoppen, eerder deze week: Jong FC Utrecht – Jong AZ. Beide ploegen missen er één en verzilveren er één; de treffer van Jong FC Utrecht’s Silas Andersen is ook direct de eerste goal van dit kalenderjaar van de beloftenploeg van FC Utrecht. Maar omdat Jong AZ ook een treffer maakt die niet vanaf de elfmeterstip wordt gescoord, gaan de punten mee naar Noord-Holland: 1-2.

Winst in heenduel
Eerder dit seizoen wint Jong FC Utrecht van SC Cambuur, de ploeg die het vanavond in Leeuwarden treft. In Stadion Galgenwaard leveren goals van Rafik El Arguioui, Tobias Augustinus-Jensen en Mees Rijks een Utrechtse driepunter op: 3-2. Rijks is inmiddels geen speler meer van de Domstedelingen; hij is sinds deze week actief voor het Noorse Vålerenga.

Laatste bezoek aan Cambuur Stadion
Als de Friese bouwplannen geen vertraging oplopen, is Jong FC Utrecht hoogstwaarschijnlijk het laatste FC Utrecht-team dat een wedstrijd speelt in het Cambuur Stadion. SC Cambuur verkast na dit seizoen van het in 1936 geopende bouwwerk naar een nieuw onderkomen, verderop in de stad. Daarmee is de partij van vanavond direct de laatste kans die Jong FC Utrecht heeft om te winnen aan het Cambuurplein; van de vorige vijf bezoeken aan SC Cambuur verloren de talenten uit Utrecht er vier en werd het een keer gelijk. Dat was in 2017: 2-2 werd het toen. Nick Venema en Maarten Peijnenburg verzorgden die dag in Friesland de Utrechtse doelpuntenproductie.

Cupfighter Cambuur
Bij SC Cambuur springen dit seizoen vooral de prestaties in de TOTO KNVB Beker in het oog. De Friezen wipten achtereenvolgens MVV Maastricht, FC Dordrecht, USV Hercules en Vitesse uit het toernooi en hebben zich zodoende geschaard bij de laatste vier. In de halve finale speelt het team van trainer Henk de Jong thuis tegen NEC. In de Keuken Kampioen Divisie presteren de geel-blauwen deze jaargang wisselvallig. Het team uit Leeuwarden staat op plek negen, op grofweg tweederde van het seizoen.

Weerzien met Wormgoor en Balk
De Friezen beschikken over twee oud-spelers van FC Utrecht: Vito Wormgoor en Remco Balk. Op het palmares van Wormgoor prijken negen duels in de hoofdmacht van FC Utrecht, Balk kwam in het verleden 21 keer uit voor FC Utrecht’s vlaggenschip en speelde met Jong FC Utrecht achttien duels in de Keuken Kampioen Divisie.

Live te volgen op diverse manieren
Flitsen van de wedstrijd SC Cambuur – Jong FC Utrecht komen vanavond voorbij in het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag. Daarnaast wordt de partij ook live uitgezonden via ESPN Extra en doet FC Utrecht vanuit Friesland rechtstreeks verslag van het duel via X.