Bekertoernooi begint voor FC Utrecht Vrouwen in Noord-Brabant

18 februari 2024

Ploeg van Linda Helbling vanmiddag (zondag) in actie tegen RKSV Nuenen.

Bekervoetbal op de rol voor FC Utrecht Vrouwen. De Utrechtse Eredivisionist speelt vanmiddag (zondag), in de achtste finales van de KNVB Beker voor Vrouwen, een uitwedstrijd tegen Hoofdklasser RKSV Nuenen Vrouwen. Het onderonsje tussen het team uit de derde divisie en de ploeg die op het hoogste niveau speelt begint in Nuenen om 16.00 uur.

Wie het heeft over FC Utrecht Vrouwen en bekervoetbal, heeft het al snel over seizoen 2009/2010. De Utrechtse vrouwenploeg verslaat die jaargang achtereenvolgens Oranje Nassau Vrouwen, RKTSV Vrouwen, VV Reiger Boys Vrouwen, Willem II Vrouwen en – in de eindstrijd – Ter Leede Vrouwen en kroont zich zo tot bekerwinnaar.

Vier cupfighters en twaalf Eredivisieploegen
Voor FC Utrecht Vrouwen begint het nieuwe bekeravontuur vanmiddag weliswaar pas, maar editie 2023/2024 van de KNVB Beker voor Vrouwen is al in september van het afgelopen jaar van start gegaan. Er is een groepsfase afgewerkt en zijn vier knock-outrondes afgewerkt. Vier teams hebben zich door al die rondes heen geknokt en samen met de twaalf Eredivisieploegen, die nu instromen, vervolgen zij nu het toernooi. Daarnaast spelen die vier teams onderling verder in de strijd om de amateurbeker.

Overtuigende scores voor RKSV Nuenen Vrouwen
RKSV Nuenen Vrouwen komt in de poulefase waarmee het toernooi van start gaat overtuigend uit de bus als de winnaar van Groep 13. De Brabantse voetbalsters winnen met 0-3 van VV Hoogland Vrouwen, verslaan vervolgens Beuningse Boys Vrouwen met 6-0 en sluiten de groepsfase af met een klinkende 8-0 zege op VDZ Vrouwen. De groepswinst betekent dat RKSV Nuenen Vrouwen de tweede ronde mag overslaan en het toernooi in de derde ronde vervolgt. Op eigen veld zijn, nadat het na de reguliere speeltijd 2-2 staat, strafschoppen nodig om VV DSE Vrouwen te verschalken.

Brabantse ploeg sterk vanaf de strafschopstip
In de vierde ronde heeft RKSV Nuenen Vrouwen in een streekderby geen enkele moeite met het tweede vrouwenteam van de amateurtak van FC Eindhoven: 1-4 wordt het in de Lichtstad. Dat RKSV Nuenen Vrouwen vanaf de strafschopstip tot grootse daden in staat is, merkt in de vijfde ronde ook DTS Ede Vrouwen. Het team uit Ede, nochtans een niveau hoger spelend dan RKSV Nuenen Vrouwen, wordt nadat het na de reguliere speeltijd 3-3 staat uitgeschakeld na penalty’s.

RKSV Nuenen Vrouwen in de lift omhoog
In de Hoofdklasse – na de Azerion Vrouwen Eredivisie en de Topklasse het derde niveau van het Nederlandse vrouwenvoetbal – draait RKSV Nuenen Vrouwen een sterk seizoen. De groen-witten staan tweede, op slechts één punt van koploper FC Berghuizen Vrouwen. Wat die prestatie nog meer glans geeft, is het feit dat RKSV Nuenen Vrouwen afgelopen seizoen nog een divisie lager speelde, in de Eerste Klasse.

Live updates via Instagram
De entree is vanmiddag gratis bij RKSV Nuenen Vrouwen – FC Utrecht Vrouwen, op Sportpark Oude Landen. In Nuenen gaat de bal om 16.00 uur rollen. Niet van de partij, maar wel benieuwd naar het wedstrijdverloop? Via het Instagramaccount van FC Utrecht Vrouwen wordt vanuit Nuenen rechtstreeks verslag gedaan.

De achtste finales van de KNVB Beker voor Vrouwen:

Thuis - Uit
PEC Zwolle Vrouwen - Fortuna Sittard Vrouwen
AZ Vrouwen - FC Twente Vrouwen
ADO Den Haag Vrouwen - Feyenoord Vrouwen
SV Saestum II Vrouwen - Excelsior Vrouwen
FC Eindhoven AV Vrouwen - Ajax Vrouwen
sc Heerenveen Vrouwen - PSV Vrouwen
RKSV Nuenen Vrouwen - FC Utrecht Vrouwen
Jong Ajax Vrouwen - Telstar Vrouwen