Wedstrijd van de Week: Verdiende overwinning FC Utrecht O18

13 april 2024

Na een iets mindere eerste helft nam FC Utrecht O18 na rust ruim afstand.

FC Utrecht O18 moest zelf winnen en hopen op gunstige uitslagen van de concurrenten voor de bovenste plaatsen. Alle uitslagen werkten mee waardoor er een bijzonder spannend einde van de competitie in het verschiet ligt.

Vandaag stond de return van de wedstrijd tegen FC Groningen O18 van enkele weken geleden op het programma.

Er was trainers Ferdi Vierklau en Ruud Heus veel aan gelegen om deze partij winnend tot een eind te brengen. Immers, het programma van de overige ploegen in de competitie liegt er niet om. En wie weet zit er deze dag wel een verrassende (lees: gunstige voor FC Utrecht O18) uitslag tussen.

Nou ja, een vooruitziende blik kan de beide heren niet worden ontzegd, want door de 4-0 overwinning op de Groningers en het 0-3 verlies van PSV O18 tegen Ajax O18 stegen de Utrechters zowaar een plaats in de ranglijst. Sterker nog: een 0-0 gelijkspel van AZ O18 tegen Willem II O18 zorgde er ook nog eens voor dat er 2 punten werd ingelopen op de Noord-Hollanders. Het verschil met hen is nu nog 2 punten, met een wedstrijd minder gespeeld voor de Utrechters. En zowel PSV, Ajax (2 x) én AZ zijn de komende weken de tegenstanders van de Utrechters in de laatste 4 competitieduels. Dat wordt een spannende eindreeks!

Maar vanmiddag ging het in Utrecht niet vanzelf. Weliswaar speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander, maar het duurde bijna het hele eerste bedrijf voordat de score geopend kon worden. FC Groningen O18 gaf goed partij en FC Utrecht O18 wilde te graag, waardoor het overleg soms ontbrak. Pas in minuut 40 wist Rafik el Arguioui de Groningers voor de eerste keer te kraken. Zijn actie was een wonderschone en zijn schot belandde in het dak van het doel. Ruststand 1-0.

In het tweede bedrijf pakte de thuisploeg de draad weer op en dat leverde hetzelfde spelbeeld op. De voor Fabian Troost ingevallen Kelechi Idegwu verdubbelde de score in de 66e minuut op aangeven van Rafik el Arguioui. En Amir Saleh brak het Groningse verzet definitief in de 72e minuut, dit keer op aangeven van Gustav Arcos Sundqvist. Rafik el Arguioui bepaalde de eindstand op 4-0 door een benutte strafschop (hands) in de 85e minuut.

Door deze overwinning en als gevolg van de overige uitslagen wisselde de thuisploeg van positie in de ranglijst met PSV O18, de tegenstander van aanstaande dinsdag in Eindhoven, en staat nu op plek 4. Willem II O18 en FC Groningen O18 zijn sinds vandaag afgevallen en spelen na de zomerstop in Divisie 2. Wie er vanuit Divisie 2 promoveren naar Divisie 1 is nog onduidelijk: er zijn momenteel 3 koplopers met 18 punten en 2 achtervolgers met 16 punten. Het kan daar dus nog alle kanten op.

FC Utrecht O18 - FC Groningen O18 4-0
1-0 40. Rafik el Arguioui
2-0 62. Kelechi Idegwu
3-0 72. Amir Saleh
4-0 85. Rafik el Arguioui (P)