Wedstrijd van de Week: Puike wedstrijd levert FC Utrecht O17 de volle winst op

06 april 2024

Mentaal sterk FC Utrecht O17 komt alle tegenslag te boven.

Niets kon FC Utrecht O17 van een verdiende overwinning afhouden. Ook een vroeg opgelopen 0-2 achterstand en een rode kaart niet. Mede door sterke wissels van trainer Kevin van Veen konden er weer drie punten worden bijgeschreven: ADO Den Haag O17 werd met 4-2 verslagen.

Vandaag een spannende wedstrijd op het programma voor FC Utrecht O17 tegen ADO Den Haag O17. De uitwedstrijd op 24 februari stond bol van verrassingen, FC Utrecht O17 stond die dag comfortabel voor met 1-5 en kreeg binnen 10 minuten 3 treffers tegen 4-5. Gelukkig wisten de Utrechters de drie punten mee naar Utrecht te nemen.

Om 14.30 uur klinkt het fluitsignaal van scheidsrechter Smelt, beide teams komen voorzichtig uit de startblokken en het regent niet echt kansen voor beide partijen. In de 19e minuut weet ADO Den Haag O17 het net te vinden door onhandig balverlies rond de middencirkel 0-1. Niet veel later een soortgelijke situatie en ADO Den Haag O17 weet hier weer maximaal van te profiteren en scoort de 0-2. Trainer Kevin van Veen wisselt na de 0-2 Jahrnell van Wijngaarde voor Lebron Campagne. In de 29e minuut weet de Griekse spits Zois Karargiris knap te scoren op aangeven van de snel opgekomen verdediger Viggo Plantinga.

We gaan de rust in met 1-2, werk aan de winkel voor trainer Kevin van Veen en zijn assistent Arno Arts. Fluitsignaal voor een spannende 2e helft, Viggo Plantinga is achtergebleven in de kleedkamer omdat hij de dag ervoor al een wedstrijd in de benen had met FC Utrecht O18 tegen Feyenoord O18, Pascal van Leerdam neemt zijn plaats in. FC Utrecht O17 begint scherper aan de wedstrijd en doet er alles aan om op gelijke hoogte te komen. In de 63e minuut komen de Utrechters op gelijke hoogte via een doelpunt van de voet van Björn Menzo 2-2.

Trainer Kevin van Veen past de tactiek aan: Melih Junuzov, Zois Karargiris en Raynell Blanker maken plaats voor Shakir Gondorf, Jahrnell van Wijngaarde en Remiyan Muthuccumaru. Drie minuten later moet aanvaller Remiyan Muthuccumaru met een rode kaart het veld verlaten. Ondanks dat het met 10 man speelt weten de Utrechters in de 84e minuut knap op een 3-2 voorsprong te komen. Middenvelder Jaygo van Ommeren weet met een bekeken schot het net te vinden! FC Utrecht O17 blijft knokken en weet de Hagenezen keer op keer van hun helft af te krijgen. In de 88e minuut een "wonderschoon" doelpunt van Björn Menzo, zijn fantastische schot van eigen helft (ruim 55 meter) gaat over de keeper van ADO Den Haag heen, 4-2!! Er vindt nog één wissel plaats, aanvaller Rayan El Miloudi verlaat het veld voor Raynell Blanker.

Na 95 minuten vindt scheidsrechter Smelt het mooi geweest en blaast het laatste fluitsignaal!

FC Utrecht O17 pakt de volle winst op deze mooie zaterdag! Weinig tijd voor genieten want aanstaande dinsdag wacht de volgende competitiewedstrijd thuis om 16.00 uur tegen de nummer drie Feyenoord O17.