Vrijwilliger Cyriel Haggenburg overleden

08 april 2024

FC Utrecht staat stil bij overlijden van rasechte clubman.

FC Utrecht nam vandaag (maandag) met verslagenheid kennis van het overlijden van Cyriel Haggenburg. De Utrechter overleed gisteren op 69-jarige leeftijd. Sinds begin deze eeuw was Haggenburg aan FC Utrecht verbonden als vrijwilliger. Door de jaren heen vervulde hij diverse functies.

Utrechter Haggenburg, wiens wieg stond in Oog in Al, vervulde zijn taken als vrijwilliger bij FC Utrecht met ontzettend veel plezier. Dat hij er lol in had, was bepaald geen geheim: getooid met een aanstekelijke glimlach was hij de nodige uren per week te vinden op Sportcomplex Zoudenbalch en in Stadion Galgenwaard. De in Overvecht woonachtige Haggenburg maakte met de mensen die hij trof graag een praatje – vaak over zijn geliefde FC Utrecht.

Begin deze eeuw maakte Haggenburg zijn debuut als vrijwilliger bij FC Utrecht als scheidsrechter bij de jeugd. In de jaren die volgden, pakte hij met name op Zoudenbalch tal van werkzaamheden op. Zoals hij zelf zei in een interview dat hij in 2021 gaf aan In De Buurt: “Van broodjes maken tot de was doen, ik heb alles gedaan bij de club. Behalve in het eerste spelen dan.”

Maar ook rondom de duels van het eerste elftal had Haggenburg zijn rol. Zo ontfermde hij zich een tijd lang over de ballenjongens rondom de wedstrijden in Stadion Galgenwaard. En op Sportcomplex Zoudenbalch klonk zijn stem vaak door de boxen: spreekstalmeester zijn; ook dát kon Haggenburg. De laatste jaren was de bestuurskamer van de jeugdaccommodatie van FC Utrecht als het ware zijn tweede huiskamer. Wie er ook op bezoek kwam aan de Koningsweg, diegene kon bij Haggenburg altijd rekenen op een hartelijk welkom, een babbeltje over voetbal én een lekker bakkie koffie of thee natuurlijk.

Enorm genieten deed Haggenburg ook van de Sinterklaasavonden die hij organiseerde voor de jongste jeugdspelers van FC Utrecht. Al in april begon hij met de voorbereidingen van die bijeenkomsten, die door alle aanwezigen altijd enorm gewaardeerd werden. Daar deed Haggenburg het op zijn beurt voor.

Voorafgaand aan de wedstrijden van de jeugdteams van FC Utrecht zal deze week een minuut stilte worden gehouden. Ook dragen de spelers van de jeugdploegen van de Utrechtse FC rouwbanden. Vanavond (maandag) wordt voorafgaand aan Jong FC Utrecht – Willem II in Stadion Galgenwaard ook stilgestaan bij het overlijden van Haggenburg, waar ook zondag als FC Utrecht tegen Go Ahead Eagles speelt aandacht aan wordt besteed.

FC Utrecht wenst de nabestaanden van Haggenburg veel sterkte en kracht toe.