Tiental Jong FC Utrecht onderuit bij Jong PSV

22 april 2024

Utrechtse beloftenploeg incasseert nederlaag op De Herdgang: 2-0.

Jong FC Utrecht heeft vanavond (maandag) met 2-0 verloren op bezoek bij Jong PSV. Na een half uur spelen kreeg Lynden Edhart een rode kaart van arbiter Michael Eijgelsheim, waarna de Eindhovenaren het verschil wisten te maken.

De beide beloftenteams die vanavond op het veld staan in Eindhoven zijn aan elkaar gewaagd in het eerste kwart van de wedstrijd. Een prima pass van Silas Andersen op aanvaller Jesse van de Haar wordt teruggelegd op Gibson Yah, die vervolgens maar rakelings naast het doel van Niek Schiks schiet. Een van de grootste kansen van Jong FC Utrecht vandaag, dat even later met tien spelers verder moet.

Overtreding aan zijlijn
Edhart komt na een klein half uur met een tackle aan de zijkant van het veld te hard in volgens arbiter Eijgelsheim. De buitenspeler van Jong FC Utrecht moet met een directe rode kaart het veld verlaten. In de minuten die volgen slaat Jong PSV meteen toe. Jesper Uneken kopt een voorzet vanaf links tegen de touwen buiten bereik van Thijmen Nijhuis: 1-0. In het laatste kwartier voor rust hebben de Utrechters het zichtbaar moeilijk met de man-minder-situatie. Mohamed Nassoh raakt namens de Noord-Brabanders de paal en Nijhuis brengt knap redding op een kopbal van Jevon Simons.

Counters
In de tweede helft loeren de Domstedelingen op countermogelijkheden en heel af en toe doen die kansen zich voor. Een mooie voorzet van Adrian Blake valt op het hoofd van Van de Haar: zijn inzet verdwijnt op het dak van het doel. Na de 2-0 gemaakt door Nassoh is het voor Jong FC Utrecht tegenhouden, dat in de slotfase niet meer doelpunten incasseert.

Weerzien met Darije Kalezic
Over precies een week komt Jong FC Utrecht weer in actie. Dan komt het ADO Den Haag van oud-Hoofdtrainer van Jong FC Utrecht Darije Kalezic op bezoek in de Domstad. Om 20.00 uur gaat die avond de bal rollen in Stadion Galgenwaard.

Jong PSV – Jong FC Utrecht 2-0 (1-0)
34. Jesper Uneken 1-0
73. Mohamed Nassoh 2-0

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim.

Toeschouwers: 750.

Rode kaart: 29. Lynden Edhart (Jong FC Utrecht).

Gele kaarten: Joshua Mukeh (Jong FC Utrecht).

Opstelling Jong PSV:
Niek Schiks; Emmanuel van de Blaak, Conrad Jagen Egan-Riley, Matteo Dams, Koen Jansen; Tygo Land, Mylian Jimenez (86. Enzo Geerts), Mohamed Nassoh (90+2. Bram Rovers), Tay Abed (86. Iggy Houben), Jesper Uneken, Jevon Simons (64. Emir Bars).

Opstelling Jong FC Utrecht
Thijmen Nijhuis; Rickson van Hees, Wessel Kooy, Joshua Mukeh (81. Neal Viereck), Nazjir Held; Silas Andersen, Gibson Yah (71. Aurelio Oehlers), Sil van der Wegen (81. Nordin Bukala), Adrian Blake (81. Rafik El Arguioui), Jesse van de Haar (71. Mees Akkerman), Lynden Edhart.