Penders: ‘We zijn super gemotiveerd’

26 april 2024

Voorbeschouwen op RKC Waalwijk – FC Utrecht.

Overmorgen (zondag) speelt FC Utrecht in het Mandemakers Stadion tegen RKC Waalwijk. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Noord-Brabant. Vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum blikken we vooruit met assistent-trainer Rob Penders. Hoofdtrainer Ron Jans, die wel aanwezig is in Overvecht, is vanwege keelklachten zijn stem kwijt en kon daardoor vandaag geen interviews geven.

Nog even terugblikkend op de oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo vertelt Penders het volgende: “In eerste instantie hebben we een aantal spelers negentig minuten kunnen geven. Ondanks de 0-0 vonden wij het als staf en spelersgroep zijnde best een goede en nuttige wedstrijd. Goed om het ritme vast te houden wat we hadden.”

Over de huidige fase waarin FC Utrecht zich bevindt zegt de assistent-trainer het volgende: “We weten allemaal waar we vandaan kwamen in het begin van het seizoen en als je nu in deze positie staat en je gaat voor Europees voetbal spelen, daar zijn we alleen maar blij mee en we hebben er ontzettend veel zin in natuurlijk.”

Dat er een week geen Eredivisievoetbal is geweest, is volgens Penders niet een probleem: “Wat ik net ook al zei, daarom hebben we ook tegen Heracles Almelo gespeeld. Ik verwacht daar geen problemen mee omdat we allemaal weten waarvoor we spelen. We zijn super gemotiveerd dus ik denk niet dat dat van invloed gaat zijn.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar RKC Waalwijk – FC Utrecht, met talloze feitjes & weetjes en interviews met assistent-trainer Rob Penders en Victor Jensen.