Participatiekeuken van FC Utrecht in de race voor Voetbal Geeft Prijs 2023/2024

18 april 2024

Initiatief maakt kans op Maatschappelijke prijs.

De Participatiekeuken van FC Utrecht is genomineerd voor de Voetbal Geeft Prijs van 2023/2024. Het maatschappelijke initiatief strijdt met 8 andere genomineerden om de maatschappelijke titel. De winnaar van de prijs krijgt 50.000 euro om het project verder te ontwikkelen. Ook voor de nummers 2 en 3 ligt een mooie geldprijs klaar. De winnaar wordt mede benoemd op basis van publiekstemmen.

De Participatiekeuken is ontworpen om een keuken en cateringservice in Stadion Galgenwaard te creĆ«ren, met als doel mensen te ondersteunen die een afstand ervaren tot de samenleving of arbeidsmarkt. Het initiatief is onderdeel van het bestaande U4U-programma van FC Utrecht, dat is opgezet om mensen die een afstand ervaren tot de arbeidsmarkt te betrekken bij de maatschappij.

Het hoofddoel van de Participatiekeuken, gevestigd in Stadion Galgenwaard, is mensen ondersteunen die zich buiten de samenleving of arbeidsmarkt voelen staan, waarbij de focus ligt op mensen met diverse achtergronden. Zo doen er mensen mee die dagbesteding, WW, bijstand, of detentie achter de rug hebben. Ze kunnen bij FC Utrecht in de keuken en/of catering een waardevolle bijdrage leveren en zo ook nieuwe contacten op doen.

Iedere stem draagt bij aan de verder ontwikkeling en uitrol van de Participatiekeuken, waardoor er meer mensen geholpen kunnen worden. Stem daarom HIER op FC Utrecht.