Ole Romeny maakt rentree in oefenpot

18 april 2024

FC Utrecht en Heracles Almelo houden elkaar in balans: 0-0.

Aanvaller Ole Romeny heeft vanmiddag (donderdag) zijn rentree op het wedstrijdveld gemaakt. De voorhoedespeler deed 45 minuten mee in een vriendschappelijke partij tegen Heracles Almelo, waarin niet werd gescoord: 0-0.

Een rappe aanval, een aardige kans. Ole Romeny is het eindstation en zijn schot is goed, maar dat geldt ook voor de redding van Fabian de Keijzer. De sluitpost van Heracles Almelo zorgt er met een kordate ingreep voor dat er op dat moment, ver in de tweede helft, geen verandering komt in de 0-0 score die dan al de hele middag op het bord staat op het FC Utrecht Topsportcentrum.

Branderhorst houdt de nul
Daar sparren de Utrechters met mede-Eredivisionist Heracles Almelo, in een week waarin vanwege de aanstaande bekerfinale geen competitieduels op de rol staan. FC Utrecht is de bovenliggende partij in Overvecht, al zijn er zeker ook mogelijkheden voor de Overijsselse bezoekers. Maar ofwel zij schieten niet met scherp, ofwel Mattijs Branderhorst is een sta-in-de-weg. 

Paal staat Utrechts doelpunt in de weg
Namens FC Utrecht is Can Bozdogan al snel bijna trefzeker. Zijn inzet strandt op de paal. Na de break neemt Anthony Descotte herhaaldelijk het Almelose doel onder vuur, maar zonder resultaat. Dat geldt ook voor doelpogingen van Ryan Flamingo (schot, over) en Adrian Blake, wiens inzet in twee instanties wordt gekeerd door voormalig FC Utrecht-sluitpost De Keijzer.

Romeny’s rentree
Hoewel hij niet tot scoren komt, is voor Romeny het oefenduel met Heracles Almelo een mooie mijlpaal. De aanvaller maakt in deze partij namelijk, na een afwezigheid van dik twee maanden, zijn rentree op het wedstrijdveld.

RKC Waalwijk-uit, daarna twee keer op rij thuis
FC Utrecht werkt vanaf nu toe naar RKC Waalwijk-uit. Met die partij begint voor het team van Hoofdtrainer Ron Jans op zondag 28 april het laatste blok van de competitie. De volgende thuismatch van de Domstedelingen is op zondag 5 mei. Dan komt Vitesse op bezoek in Stadion Galgenwaard, dat een week later het decor is van een partij tegen Sparta Rotterdam.

FC Utrecht - Heracles Almelo 0-0 (0-0)

Gele kaarten: Ryan Flamingo (FC Utrecht), Marko Vejinovic en Thomas Bruns (Heracles Almelo).

Toeschouwers: 0. 

Scheidsrechter: Nurettin Eren.

Opstelling FC Utrecht: 
Mattijs Branderhorst; Hidde ter Avest (62. Rickson van Hees), Mark van der Maarel (46. Wessel Kooy), Nick Viergever (46. Joshua Mukeh), Souffian El Karouani (46. Nazjir Held); Ryan Flamingo (62. Silas Andersen), Oscar Fraulo (46. Victor Jensen), Can Bozdogan; Jens Toornstra (46. Ole Romeny), Sam Lammers (46. Anthony Descotte), Isac Lidberg (46. Adrian Blake).

Opstelling Heracles Almelo: 
Michael Brouwer (46. Fabian de Keijzer); Navajo Bakboord (46. Lasse Wehmeyer), Kelvin Leerdam (46. Jop Tijink), Justin Hoogma (46. Jetro Willems), Ruben Roosken; Brian De Keersmaecker (46. Sem Scheperman), Marko Vejinovic (46. Diego van Oorschot), Jordy Bruijn; Thomas Bruns, Mohamed Sankoh, Bryan Limbombe (46. Mario Engels).