Jong FC Utrecht laat ADO Den Haag ontsnappen

29 april 2024

Beloftenploeg in Stadion Galgenwaard onderuit: 0-2.

Jong FC Utrecht heeft aan een wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren geen punten overgehouden. De Utrechtse beloftenploeg liet ADO Den Haag vanavond (maandag) ontsnappen in Stadion Galgenwaard: 0-2. 

Een heerlijke actie is het, van Adrian Blake. In de slotfase van de eerste helft laat hij enkele spelers van ADO Den Haag zijn hielen zien en krijgt hij de kans te schieten. De Engelsman plaatst de bal richting de verre hoek; bekeken, maar omdat er een Haags been de bal toucheert net naast.

Marsman maakt Utrechtse pogingen onschadelijk
Het is een van de kansen die Jong FC Utrecht krijgt in de eerste helft van de partij tegen de op promotie azende ploeg van Darije Kalezic. De eerste grote mogelijkheid voor de Utrechtse talenten komt op naam van Nazjir Held. Na een aanval over veel schijven wordt het schot van de linksback gekeerd door ADO Den Haag-sluitpost Nick Marsman. De goalie, die in het verleden drie partijen keept in de hoofdmacht van FC Utrecht, houdt even later ook een door Sil van der Wegen geschoten bal tegen. 

Dithmer staat zijn mannetje
Aan de andere kant van het veld treedt ook Andreas Dithmer enkele keren handelend op. De Deen maakt in de eerste helft inzetten van Jari Vlak, Henk Veerman en Tyrese Asante onschadelijk. Na de break ziet de Jong FC Utrecht-doelman hoe pogingen van Veerman en Finn de Bruin naast zijn doel eindigen.

Penalty doet Utrechtse talenten de das om
Maar op het moment dat Veerman - ook hij heeft een verleden in het vlaggenschip van FC Utrecht: tien duels, één goal - vanaf elf meter mag aanleggen, moet Dithmer wel het antwoord schuldig blijven. Bij de door de routinier genomen penalty, halverwege de tweede helft, kiest Dithmer weliswaar de goede hoek maar kan hij zijn handen niet achter de bal krijgen: 0-1. Niet alleen incasseert Jong FC Utrecht op dat moment een doelpunt, ook slikt het team van Ivar van Dinteren een tweede tegenvaller: bij het veroorzaken van de pingel loopt Björn Hardley tegen zijn tweede gele en dus een rode kaart aan.

Waem gooit wedstrijd in het slot
Met een man minder moet Jong FC Utrecht dan in het laatste kwart van de Keuken Kampioen Divisie-partij op jacht naar de gelijkmaker, maar al snel kan door die missie een streep. Vijf minuten na de 0-1 van Veerman is het na een hoekschop Matteo Waem die van dichtbij raak kopt en aan de Utrechtse hoop op het oogsten van één of meerdere punten tegen de nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie een einde maakt: 0-2. 

Nog twee partijen resterend
Voor Jong FC Utrecht staan nu nog twee competitieduels op de rol. Vrijdag gaat het Utrechtse beloftenteam op bezoek bij het als zesde geklasseerde De Graafschap. En op vrijdag 10 mei, tot slot, staat een thuismatch op het programma tegen FC Dordrecht. Het duel met de Zuid-Hollanders die momenteel vierde staan wordt gespeeld op Sportcomplex Zoudenbalch. 

Jong FC Utrecht - ADO Den Haag 0-2 (0-0)
71 Henk Veerman (strafschop) 0-1
76 Matteo Waem 0-2

Gele kaart: Jesse van de Haar, Rafik El Arguioui (Jong FC Utrecht), Silvinho Esajas, Tyrese Asante, Matteo Waem (ADO Den Haag).

Rode kaart: Björn Hardley (Jong FC Utrecht, twee keer geel).

Toeschouwers: 837.

Scheidsrechter: Wouter Wiersma.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Andreas Dithmer; Rickson van Hees, Wessel Kooy, Björn Hardley, Nazjir Held; Silas Andersen, Gibson Yah (90. Neal Viereck), Sil van der Wegen (46. Rafik El Arguioui); Mees Akkerman (46. Aurelio Oehlers), Jesse van de Haar (78. Tobias Augustinus-Jensen), Adrian Blake (78. Emil Rohd Schlichting).

Opstelling ADO Den Haag: 
Nick Marsman; Tyrese Asante (81. Henri Koudossou), Gylermo Siereveld, Silvinho Esajas, Matteo Waem, Joel Ideho (65. Amir Absalem); Jari Vlak, Finn de Bruin (89. Dhoraso Klas), Alex Schalk (46. Malik Sellouki); Henk Veerman, Daryl van Mieghem (81. Jerry van Wolfgang).