Een stunt was het, afgelopen maandag in Stadion Galgenwaard: Jong FC Utrecht slaagde erin het op titelkoers liggende Willem II op een gelijkspel te houden: 1-1. En het was dat Jeredy Hilterman namens de Tricolores in de blessuretijd nog de gelijkmaker scoorde, anders was de verrassing zelfs nog groter geweest en was het doelpunt van Anthony Descotte niet alleen de boeken ingegaan als ‘prachtig’, maar ook als ‘wedstrijdwinnend’.

Spektakel in heenduel
Eerder dit seizoen leverde FC Den Bosch – Jong FC Utrecht ook al een slotfase op waarop het woord ‘knotsgek’ prima van toepassing was. Bij een 1-1 stand had, in de toegevoegde speeltijd, als eerste Ryan Leijten de winnende op zijn slof: maar daar stak Jong FC Utrecht-doelman Calvin Raatsie een stokje voor. Amper een minuut later kon Silas Andersen het duel in Utrechts voordeel beslissen, maar hij stuitte op zijn beurt op Jakub Ojrzynski. En zo eindigde een duel dat door beide teams gewonnen kon worden dus onbeslist: Ilias Boumassaoudi (1-0) en Rafik El Arguioui (1-1) waren de enigen die in Stadion De Vliert trefzeker waren.

Doelpuntrijke thuisoverwinningen
Vijftien keer stonden Jong FC Utrecht en FC Den Bosch tot nu toe tegenover elkaar in de Eerste Divisie en de onderlinge verschillen tussen beide ploegen zijn, zo is door de jaren heen gebleken, klein. Jong FC Utrecht won vier van die onderonsjes, de Bosschenaren zegevierden zes keer. En vijf maal werd het gelijk, waaronder ook de twee meest recente onderlinge ontmoetingen. In de Domstad won Jong FC Utrecht drie keer van FC Den Bosch: met 5-0, met 5-1 en met 3-1.

Poolse goalgetter
FC Den Bosch staat op de voorlaatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie en heeft na 33 speeldagen twee punten meer vergaard dan Jong FC Utrecht. De Brabanders scoorden tot nu toe dertig keer en veertien van die doelpunten werden gemaakt door Kacper Kostorz. De van Pogon Stettin gehuurde spits heeft ook nog eens vijf treffers voorbereid en is zodoende direct betrokken bij liefst 63 procent van de Bossche doelpunten. In het team van oefenmeester William van Overbeek, die vorige week het stokje overnam van Tomasz Kaczmarek, enkele oude bekenden: Danny Verbeek (13 duels in de hoofdmacht, 2 in het beloftenteam) en Yuya Ikeshita (77 matchen in de beloftenploeg) speelden in het verleden voor FC Utrecht.

Geen kaartverkoop meer
Tickets voor Jong FC Utrecht – FC Den Bosch zijn niet meer verkrijgbaar; de kaartverkoop eindigde zondagavond om 23.59 uur. De poorten van Sportcomplex Zoudenbalch gaan voor zij die een kaartje hebben vanavond vanaf 19.00 uur open.

Live updates
Wie niet van de partij is, maar wel nieuwsgierig is naar het verloop van de wedstrijd, kan voor live updates terecht op het X-kanaal van FC Utrecht en op Instagram Stories. Bovendien zendt ESPN de wedstrijd rechtstreeks uit.