Jong FC Utrecht krijgt bezoek van koploper Willem II

08 april 2024

Beloftenploeg vanavond (maandag) in actie in Stadion Galgenwaard.

Jong FC Utrecht komt vanavond (maandag) in actie in Stadion Galgenwaard. Het team van Hoofdtrainer Ivar van Dinteren ontvangt koploper Willem II. De Keuken Kampioen Divisie-partij begint om 20.00 uur.

Het incasseringsvermogen van de beloftenploeg van FC Utrecht is de voorbije weken flink op de proef gesteld. De Utrechtse talenten verloren de laatste zes wedstrijden die zij speelden. Na een knappe 2-4 uitzege op SC Cambuur bleken achtereenvolgens TOP Oss, NAC Breda, Helmond Sport, FC Emmen, FC Eindhoven en Telstar te sterk voor de Domstedelingen.

Ommekeer
Eerder dit seizoen was Jong FC Utrecht hard op weg naar een stunt in het Koning Willem II Stadion. Een doelpunt van Nazjir Held leverde in de eerste helft een 0-1 voorsprong op en die stond halverwege de tweede helft nog altijd op het bord in Tilburg. Maar in het laatste kwart van de partij bewerkstelligden de Tricolores een ommekeer. Doelpunten van Max Svensson en oud-speler van FC Utrecht Jeredy Hilterman zorgden voor een 2-1 eindstand.

Eén keer eerder
In Utrecht stonden Jong FC Utrecht en Willem II één keer eerder tegenover elkaar. Dat was op 29 augustus 2022 en toen eindigde het onderonsje onbeslist: 0-0. Van de elf spelers die toen bij Jong FC Utrecht in de basis stonden, zijn alleen Taylor Booth (eerste elftal) en Joshua Rawlins (verhuurd aan Perth Glory) nu nog aan FC Utrecht verbonden. Ook de Willem II-ploeg van toen is volledig anders dan het team dat de Brabanders nu op de been brengen.

Bekende topschutter
Clubtopscorer van Willem II dit seizoen is Jeredy Hilterman. Hij speelde in het verleden 3 wedstrijden in het eerste elftal van FC Utrecht en 97 partijen in de beloftenploeg. Ook Willem II’s Patrick Joosten (49 partijen in de hoofdmacht van FC Utrecht), Tommy St. Jago (31 wedstrijden in FC Utrecht’s vlaggenschip) en Connor van den Berg (voormalig jeugdspeler van FC Utrecht) hebben een verleden in de Domstad.

Geen kaartverkoop meer
De kaartverkoop voor Jong FC Utrecht – Willem II eindigde zondagavond. Vandaag, op de wedstrijddag, zijn dus geen tickets meer verkrijgbaar voor de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd die om 20.00 uur begint.

Live op televisie
Voor wie niet van de partij is in Stadion Galgenwaard: Jong FC Utrecht – Willem II wordt live uitgezonden door ESPN. Bovendien verzorgt FC Utrecht updates over de wedstrijd via X en Instagram Stories.