Jans: ‘Ervoor knokken om deze wedstrijden winnend af te sluiten’

02 april 2024

Hoofdtrainer Ron Jans beschouwt voor op PEC Zwolle-thuis.

Twee dagen na de nederlaag tegen Feyenoord (4-2) bereidt FC Utrecht zich alweer voor op de volgende competitiewedstrijd. PEC Zwolle komt morgenavond (woensdag) op bezoek in Stadion Galgenwaard. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt aan het Herculesplein in Utrecht.

“Feyenoord is gewoon een goede ploeg en zeker in de tweede helft hebben ze de overwinning ook verdiend”, kijkt Jans nog even terug naar afgelopen zondag. “Ik vind dat individueel een aantal jongens een goede wedstrijd hebben gespeeld. Feyenoord werd toch wel tot het uiterste gedwongen om die overwinning binnen te halen.”

Morgen (woensdag) staat PEC Zwolle alweer voor de boeg. “Herstellen, uitrusten en dan komt de volgende wedstrijd alweer”, gaat de oefenmeester verder. Over de fysieke gesteldheid van zijn ploeg zegt Jans het volgende: “Er waren twee vraagtekens voor de training maar die zijn weg, het ziet er positief uit. Vorige week aan het einde van de week viel Marouan Azarkan uit met een spierblessure, die is er morgen ook nog niet bij. Voor hem halen we Lynden Edhart van Jong FC Utrecht bij de selectie.”

“Makkelijk wordt het niet”, zegt Jans over de aankomende wedstrijd tegen PEC Zwolle. “Je ziet het ook, Heracles Almelo 1-0, NEC 1-0, je moet ervoor knokken om die wedstrijden winnend af te sluiten en dat verwacht ik morgen weer.”

Bekijk hier de volledige Match Preview in aanloop naar FC Utrecht – PEC Zwolle, met talloze feitjes & weetjes en voorbeschouwingen met Hoofdtrainer Ron Jans en Mike van der Hoorn. Laatstgenoemde keert terug van een schorsing en is woensdag dus weer van de partij.