Ivar Jenner op trainingskamp met Jong Indonesië

02 april 2024

FC Utrecht-middenvelder voor oefenstage naar Verenigde Arabische Emiraten.

Middenvelder Ivar Jenner van FC Utrecht is opgeroepen voor Jong Indonesië. Dat team belegt een tiendaags trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten, ter voorbereiding op de AFC U23 Asian Cup. Dat toernooi begint later deze maand in Qatar.

Bondscoach Shin Tae-yong heeft 28 spelers geselecteerd voor de oefenstage in Dubai. Daar staan voor de Indonesische talenten naast de nodige trainingen ook oefenduels met Jong Saoedi-Arabië en Jong Verenigde Arabische Emiraten op het programma.

Na het trainingskamp brengt Tae-yong zijn selectie terug tot 23 spelers, die dan namens Jong Indonesië aan de AFC U23 Asian Cup deelnemen. Er hebben zich zestien landen gekwalificeerd voor dat toernooi, waarvan de Jong-ploeg van Indonesië de enige debutant is. De Indonesische talenten plaatsten zich door in voorrondes te winnen van Jong Taiwan (9-0) en Jong Turkmenistan (2-0).

De inzet van de AFC U23 Asian Cup liegt er bepaald niet om: de twee finalisten en de winnaar van de strijd om de derde plek plaatsen zich voor de Olympische Spelen die komende zomer in Parijs worden gehouden. Ook de verliezer van het duel om de derde plek mag daar nog op hopen; voor dat landenteam volgt een play-off tegen een equipe uit Afrika.

Jong Indonesië speelt in de groepsfase van de AFC U23 Asian Cup achtereenvolgens tegen Jong Qatar (maandag 15 april), Jong Australië (donderdag 18 april) en Jong Jordanië (zondag 21 april). Als de Indonesische talenten op plek één of twee eindigen in de poulefase, stromen ze door naar de kwartfinale.

De trainingskampselectie van Jong Indonesië:

Speler Club
Rafael Struick ADO Den Haag
Arkhan Fikri Arema FC
Bagas Kaffa Barito Putera
Witan Sulaeman Bhayangkara FC
Daffa Fasya Borneo FC
Ikhsan Nul Zikrak Borneo FC
Fajar Faturrahman Borneo FC
Kamang Teguh Borneo FC
Justin Hubner Cerezo Osaka (Japan)
Ivar Jenner FC Utrecht
Marselino Ferdinan KMSK Deinze (België)
Nathan Tjoe-A-On sc Heerenveen
Ernando Ari Persebaya
Ilham Rio Fahmi Persija Jakarta
Rizky Ridho Persija Jakarta
M. Rayhan Hannan Persija Jakarta
Muhammad Ferarri Persija Jakarta
Dony Tri Pamungkas Persija Jakarta
Jeam Kelly Sroyer Persik
Ramadhan Sananta Persis
Rifky Dwi Septiawan Persita
Muhammad Adi Satryo PSIS
Alfeandra Dewangga PSIS
Haykal Alhafiz PSIS
M. Dzaky Asraf PSM
Erlangga Dwi Saputro PSPS
Hokky Caraka PSS
Pratama Arhan Suwon FC (Zuid-Korea)