Ivar Jenner met Jong Indonesië naar AFC U23 Asian Cup

15 april 2024

FC Utrecht-middenvelder geselecteerd voor belangrijk toernooi.

Middenvelder Ivar Jenner van FC Utrecht behoort tot de selectie van Jong Indonesië die deelneemt aan de AFC U23 Asian Cup. Dat toernooi wordt deze maand gespeeld in Qatar. Er kan onder meer deelname aan de Olympische Spelen van komende zomer worden afgedwongen.

De afgelopen tien dagen was Jenner, als onderdeel van een 28-koppige selectie, met Jong Indonesië al op trainingskamp in de Verenigde Arabische Emiraten. Bondscoach Shin Tae-yong heeft na die oefenstage zijn spelerskern moeten terugbrengen tot 23 voetballers, onder wie dus FC Utrecht’s Jenner. Met die spelersgroep gaat Jong Indonesië nu de strijd aan in de AFC U23 Asian Cup.

Er hebben zich zestien landen gekwalificeerd voor dat toernooi, waarvan de Jong-ploeg van Indonesië de enige debutant is. De Indonesische talenten plaatsten zich door in voorrondes te winnen van Jong Taiwan (9-0) en Jong Turkmenistan (2-0).

De inzet van de AFC U23 Asian Cup liegt er bepaald niet om: de twee finalisten en de winnaar van de strijd om de derde plek plaatsen zich voor de Olympische Spelen die komende zomer in Parijs worden gehouden. Ook de verliezer van het duel om de derde plek mag daar nog op hopen; voor dat landenteam volgt een play-off tegen een equipe uit Afrika.

Jong Indonesië speelt in de groepsfase van de AFC U23 Asian Cup achtereenvolgens tegen Jong Qatar (maandag 15 april), Jong Australië (donderdag 18 april) en Jong Jordanië (zondag 21 april). Als de Indonesische talenten op plek één of twee eindigen in de poulefase, stromen ze door naar de kwartfinale.

De toernooiselectie van Jong Indonesië:

Speler Club
Muhammad Adi Satryo PSIS
Ilham Rio Fahmi Persija Jakarta
Muhammad Ferarri Persija Jakarta
Komang Teguh Borneo FC
Rizky Ridho Persija Jakarta
Ivar Jenner FC Utrecht
Marselino Ferdinan KMSK Deinze (België)
Witan Sulaeman Bhayangkara FC
Ramadhan Sananta Persis
Justin Hubner Cerezo Osaka (Japan)
Rafael Struick ADO Den Haag
Pratama Arhan Suwon FC (Zuid-Korea)
Bagas Kaffa Barito Putera
Fajar Faturrahman Borneo FC
Ikhsan Nul Zikrak Borneo FC
Arkhan Fikri Arema FC
Dony Tri Pamungkas Persija Jakarta
Rayhan Hannan Persija Jakarta
Jeam Kelly Sroyer Persik
Hokky Caraka PSS
Ernando Ari Persebaya
Daffa Fasya Borneo FC
Nathan Tjoe-A-On sc Heerenveen