FC Utrecht Vrouwen kan kampioensfeest FC Twente Vrouwen uitstellen

21 april 2024

Utrechtse voetbalsters vanmiddag (zondag) in actie tegen koploper.

FC Utrecht Vrouwen speelt vanmiddag (zondag) op een uitverkocht Sportcomplex Zoudenbalch tegen FC Twente Vrouwen. De Tukkers zijn bij winst verzekerd van de landstitel, de Utrechtse voetbalsters zullen er op hun beurt alles aan doen het Twentse kampioensfeest uit te stellen. Om 12.15 uur gaat de bal rollen.

Hoewel april al ruimschoots over de helft is, is FC Twente Vrouwen-thuis voor FC Utrecht Vrouwen de eerste wedstrijd van deze maand. Het laatste duel van de ploeg van Linda Helbling dateert van 30 maart: in Sittard werd toen een punt gepakt tegen Fortuna Vrouwen: 2-2.

Klinkende zege in Kralingen
Een week eerder, ook in een uitduel, was FC Utrecht Vrouwen flink op stoom tegen Excelsior Vrouwen. Treffers van Sam de Jong, Eshly Bakker, Nurija van Schoonhoven en Tami Groenendijk leverden een klinkende overwinning op in Kralingen: 1-4.

FC Twente Vrouwen achtvoudig landskampioen
Tegen FC Twente Vrouwen was FC Utrecht Vrouwen eerder dit seizoen niet opgewassen. Op Sportpark Schreurserve, de thuisbasis van Sparta Enschede, werd het 4-0 voor de Tukkers. FC Twente Vrouwen is een grootmacht: de voetbalsters uit Overijssel veroverden al acht keer de landstitel. Samen met SV Saestum Vrouwen is FC Twente Vrouwen daarmee recordkampioen.

Vorm van Tukkers niet excellent
Hoewel FC Twente Vrouwen op titelkoers ligt, is de recente vorm van de koploper van de Azerion Vrouwen Eredivisie bepaald niet feilloos. Van de laatste vier competitieduels wonnen de Tukkers er twee; op eigen veld was Ajax Vrouwen een maatje te sterk (0-3) en op bezoek bij AZ Vrouwen bleef het team van Joran Pot steken op 2-2.

Wedstrijd uitverkocht
Al enige tijd geleden kon het ‘UITVERKOCHT’ bordje voor FC Utrecht Vrouwen – FC Twente Vrouwen worden opgehangen. Wie niet van de partij is op Sportcomplex Zoudenbalch, kan het duel volgen via het Instagramkanaal van FC Utrecht Vrouwen. Bovendien zendt ESPN de wedstrijd live uit.